Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Dacia Duster, locul trei la cursa Pikes Peak, una dintre cele mai dure din lume

Dacia Duster, locul trei la cursa Pikes Peak, una dintre cele mai dure din lume

Dacia Duster, locul trei la cursa Pikes Peak, una dintre cele mai dure din lume
02 Iul 2011   •   17:25

Cea mai puternică Dacie din toate timpurile a uluit Statele Unite. Cu un motor de 850 de cai putere şi un pilot de talie mondială, Dacia Duster a terminat pe podium una dintre cele mai cunoscute intreceri auto ale lumii. Maşina românească a umilit bolizii americani şi a ieşit pe locul trei într-o cursă la care au participat aproape 200 de concurenţi.

Faceţi cunoştinţă cu cea mai nervoasă Dacie din lume. Dacia Duster "No Limit". Un prototip pe care până şi Vin Diesel şi l-ar dori de Crăciun. Echipa Top Gear s-a dus până în State să vadă Dusterul la joacă.

O adevărată fiară ţinută în frâu de unul dintre cei mai buni piloţi ai lumii.

Şi aceasta este provocarea. Cursa Pikes Peak. Un raliu de 20 de kilometri, care se desfăşoară pe acoperişul lumii, la 4.300 de metri. Este iadul motoarelor, din cauza aerului rarefiat şi a ascensiunii continue. Floare la radiator pentru Dacia.

Timp final pentru Dacia, 10 minute şi 17 secunde. Al treilea timp al competiţiei, la care au participat 190 de concurenţi, cu mai multe clase de bolizi. După concurs, americanii s-au înghesuit să-şi facă poze cu...„Deişia“.

Dusterul de 850 de cai va mai participa la cursa muntelui şi la anul şi se pregăteşte să "calce" toate recordurile.

 

×
Subiecte în articol: Dacia Duster SUA cursa prototip
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close