Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Daniel Ricciardo a câştigat primul Mare Premiu de Formula 1 din carieră, în Canada

Daniel Ricciardo a câştigat primul Mare Premiu de Formula 1 din carieră, în Canada

Daniel Ricciardo a câştigat primul Mare Premiu de Formula 1 din carieră, în Canada
de M.T.    |    09 Iun 2014   •   09:39

Australianul Daniel Ricciardo a câştigat, duminică, primul Mare Premiu de Formula 1 din carieră, pilotul echipei Red Bull învingându-i pe liderul clasamentului general, Nico Rosberg (Mercedes), şi pe actualul campion mondial, Sebastian Vettel (Red Bull), în cursa din Canada, a şaptea etapă a sezonului 2014.

Britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) a încheiat pe locul 4, germanul Nico Hulkenberg (Force India) s-a clasat pe poziţia a cincea, în timp ce spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a terminat doar pe locul 6.

Ocupantul locului secund în clasamentul general, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a abandonat din cauza unor probleme tehnice, iar mexicanul Sergio Perez (Force India) şi brazilianul Felipe Massa (Williams) s-au ciocnit în ultimul tur, într-un moment în care se aflau pe locurile 4, respectiv 5, şi nu au mai încheiat cursa.

În aceste condiţii, primele zece poziţii, care aduc puncte în clasamentul general, au fost ocupate, în ordine, de finlandezul Valtteri Bottas (Williams), francezul Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), danezul Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) şi finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari).

În clasamentul general al piloţilor, Rosberg rămâne lider, cu 140 de puncte, urmat de Hamilton (118 puncte) şi Ricciardo (79 de puncte). Vettel, actualul campion, se află doar pe poziţia a cincea, cu 60 de puncte.

La constructori conduce Mercedes, cu 258 de puncte, podiumul fiind completat de Red Bull (139 de puncte) şi Ferrari (87 de puncte).

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Austriei, va avea loc peste două săptămâni, în weekendul 20-22 iunie.

×
Subiecte în articol: red bull Canada Formula 1
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close