Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto David Coulthard a susţinut o demonstraţie la Constanţa (VIDEO)

David Coulthard a susţinut o demonstraţie la Constanţa (VIDEO)

David Coulthard a susţinut o demonstraţie la Constanţa (VIDEO)
Sursa foto: david coulthard
02 Mai 2009   •   16:49

Fostul pilot de Formula 1, scoţianul David Coulthard, a susţinut o demonstraţie la volanul unui monopost RB-1, cu un motor de 3 l care dezvoltă 950 de cai putere, sâmbătă, între Hotel Rex şi Cazinoul din Constanţa, pe distanţa de 1,2 kilometri.

Demonstraţia a fost susţinută în două reprize a câte 20 de minute fiecare, iar din cauza distanţei prea scurte ;i a ploii, nu s-a putut ajunge la viteza maximă a maşinii.

La finalul demonstraţiei la care au asistat aproximativ 15.000 de persoane, scoţianul a făcut un tur, fluturând drapelul României. De asemenea, Coulthard a coborât din monopost şi a făcut un ultim tur într-o maşină Audi R8.

Scoţianul David Coulthard s-a retras din activitatea sportivă la sfârşitul ediţiei trecute a Campionatului Mondial de Formula 1, însă el a rămas pilot de rezervă la echipa Red Bull Racing, patronată de miliardarul austriac Dietrich Mateschitz. Locul lui în acest an a fost luat de germanul Sebastian Vettel, fost la Toro Rosso.


David Coulthard, 38 de ani, a concurat, de-a lungul carierei sale în F1, la echipele Williams Reanult (1994-1995), McLaren-Mercedes (1996-2004) şi Red Bull Racing (2005-2008). El a luat startul în 246 de curse de Formula 1, a câştigat 13 dintre ele, de 12 ori a plecat din pole-position, a fost pe podium de 62 de ori şi a acumulat 535 de puncte. Cel mai bun sezon al său a fost cel din 2001, când a fost vicecampion mondial (germanul Michael Schumacher de la Ferrari a fost campion mondial în acel an).



×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close