Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Directorul sportiv de la Mercedes linişteşte şefii de la Daimler: Nu voi plătiţi salariul lui Schumacher

Directorul sportiv de la Mercedes linişteşte şefii de la Daimler: Nu voi plătiţi salariul lui Schumacher

Directorul sportiv de la Mercedes linişteşte şefii de la Daimler: Nu voi plătiţi salariul lui Schumacher
12 Ian 2010   •   22:01

Norbert Haug a răspuns criticilor interne cu privire la decizia Mercedes-Benz de a rămâne în Formula 1. În contextul în care Honda, BMW şi Toyota s-au retras complet, iar Renault şi-a redus implicarea în Formula 1, Mercedes, companie deţinută de Daimler, a ales să cumpere echipa Brawn şi să îl aducă pe Michael Schumacher ca pilot.

După achiziţionarea Brawn, un membru al conducerii Daimler, Erich Klemm, a declarat că Mercedes a ratat ocazia de a "părăsi definitiv circuitul costisitor şi controversat". Apoi, după ce Schumacher a semnat un contract de 7 milioane de euro pentru 2010, un alt membru, Uwe Werner, a spus că decizia este "greu de justificat" în contextul crizei auto mondiale.

Dar directorul de competiţii al celor de la Mercedes, Uag, a declarat pentru agenţia de ştiri SID că "ambele declaraţii nu iau în calcul faptul că Daimler va cheltui cu propria echipă anul viitor cu 60% mai puţin comparativ cu 2005". "Cu noua noastră strategie, în cinci ani costurile s-au redus cu mai mult de jumătate", a mai spus neamţul.

Haug a dezvăluit de asemenea că, spre deosebire de perioada McLaren, când Mercedes contribuia cu jumătate din costurile salariilor piloţilor, acestea sunt plătite acum doar prin intermediul sponsorilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mercedes
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close