Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto După mai multe accidente, şeful Formulei 1 vrea ca Grosjean să fie testat la ochi

După mai multe accidente, şeful Formulei 1 vrea ca Grosjean să fie testat la ochi

După mai multe accidente, şeful Formulei 1 vrea ca Grosjean să fie testat la ochi
Sursa foto: Foto: crash.net
de N.B.    |    11 Oct 2012   •   17:42

Bernie Ecclestone, administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, le-a recomandat celor de la echipa Lotus Renault să îl ducă pe pilotul Romain Grosjean la medic pentru a îi testa vederea, după ce francezul a provocat mai multe incidente în primul tur în multe curse din circuitul mondial, informează Mediafax.

"Lotus ar trebui să-l ducă să facă toate testele. Mie mi se pare că este un pilot foarte rapid, dar are probleme să vadă ce se întâmplă în jurul lui. Multe din cele ce i s-au întâmplat sezonul acesta au fost cauzate de faptul că nu a fost în stare să reacţioneze la lucruri aflate în zona vederii sale periferice. Dacă ar fi fost după mine, l-aş fi ţinut pe tuşă un Grand Prix şi l-aş fi trimis la toate testele posibile, ca să fiu sigur că vederea lui e în regulă. Aceasta ar putea fi cauza", a spus Ecclestone evitând să pară că face un comentariu ironic la adresa pilortului acuzat de neglijenţă atât de ceilalţi piloţi cât şi de oficiali ai echipelor.

Duminică, la Suzuka, Grosjean a tamponat în primul tur monopostul Red Bull pilotat de Mark Webber, stârnind mânia australianului, aflat într-o poziţie foarte bună pe grilă, locul 2.

Ambii piloţi au continuat cursa, dar au avut nevoie de o trecere pe la boxe pentru a remedia avariile. Webber a încheiat MP Japoniei pe locul 9, în timp ce Grosjean a abandonat cu două tururi înainte de final. După cursă, Mark l-a numit pe Grosjean "nebunul din turul întâi".

Acest incident a fost ultimul dintr-un lung şir de erori comise de Grosjean anul acesta. Cea mai gravă s-a produs în urmă cu trei etape, la Marele Premiu al Belgiei. La Spa, el a provocat un alt accident în turul întâi, soldat cu patru abandonuri, printre piloţii scoşi din cursă numărându-se liderul clasamentului piloţilor, Fernando Alonso, şi britanicul Lewis Hamilton. Atunci, francezul a fost suspendat o etapă, aceasta fiind cea mai drastică sancţiune primită de un pilot în ultimii ani în Formula 1.




×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone Mark Webber
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close