Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ecclestone a dezvăluit cât câştigă Ferrari din Formula 1

Ecclestone a dezvăluit cât câştigă Ferrari din Formula 1

Ecclestone  a dezvăluit cât câştigă Ferrari din Formula 1
20 Dec 2008   •   16:50

Şeful Formulei Unu, Bernie Ecclestone, a răspuns criticilor venite din partea preşedintelui Ferrari, Luca di Montezemolo, arătând cât câştigă echipa italiană din acest sport, comparativ cu alte echipe.
?Ferrari câştigă mult mai mult decât oricine. Şi ei ştiu foarte bine: nu sunt atât de proşti, dar nici atât de inteligenţi. Ei fac cu circa 80 de milioane de dolari mai mult. Când câştigă campionatul constructorilor, aşa cum s-a întâmplat sezonul acesta, au primit cu 80 de milioane de dolari mai mult decât McLaren dacă ar fi câştigat aceasta?.
Ferrari sunt cea mai de succes echipă din Formula 1, singurii care erau prezenţi şi la startul Campionatului Mondial în 1950. Până acum nu a fost un secret că echipa din Maranellor are o cotă mai mare de câştig din veniturile obţinute de competiţie ca recunoaştere a importanţei lor speciale, dar este pentru prima dată când este vehiculată şi o cifră.
Afirmaţiile lui Ecclestone vin după comentariile lui Di Montezemolo, care aprecia că F1 nu este condusă de o manieră normală, transparentă, nu are nevoie de un dictator, iar echipele ar trebui să obţină o cotă mai mare din câştig. ?Singurul lucru pe care nu l-a menţionat este surplusul de bani pe care Ferrari îl ia peste celelelalte echipe şi alte lucrururi de care echipa a beneficiat de-a lungul timpului?, declara Ecclestone.
Acesta a adăugat că Ferrari a beneficiat de un nou acord cu el după ce în 2003 a ameninţat că va face o competiţie paralelă.
Ecclestone a propus ca Ferrari ar putea să împartă o parte din bani cu alte echipe în loc să caute un venit mai mult pentru sine.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1 Ferrari
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close