Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ecclestone: Moartea lui Ayrton Senna a fost benefică Formulei 1

Ecclestone: Moartea lui Ayrton Senna a fost benefică Formulei 1

Ecclestone: Moartea lui Ayrton Senna a fost benefică Formulei 1
20 Oct 2009   •   01:02


Publicitatea generată de moartea tragică a lui Ayrton Senna, în urmă cu 15 ani, "a fost benefică pentru Formula 1", spune deţinătorul drepturilor comerciale ale acestui sport, Bernie Ecclestone. Aceasta este o nouă declaraţie controversată din partea lui Ecclestone, care în acest an a mai fost criticat şi pentru faptul că s-a declarat un admirator al modului în care Adolf Hitler şi Saddam Hussein "rezolvau treaba".

Weekend-ul trecut, la Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos - unde eroul localnic Senna a triumfat de două ori - Ecclestone a sugerat că accidentul care i-a luat viaţa legendarului pilot la Imola, în 1994, a fost chiar benefic sportului din anumite puncte de vedere.

"A avut ghinion, dar publicitatea generată de moartea lui a fost atât de... A fost bună pentru F1. A fost mare păcat că l-am pierdut pe Ayrton, dar s-a întâmplat. A fost foarte popular, dar evenimentul în sine a interesat pe multă lume care nu ştia nimic despre sport şi a crescut interesul pentru Formula 1", a spus Ecclestone.

Ecclestone, în vârstă de 78 de ani, a respins în acelaşi interviu şi ideea că Ferrari ar putea concura cu trei maşini din sezonul 2010, astfel încât Felipe Massa, Fernando Alonso şi Michael Schumacher să poată participa toţi la curse. "Este stupid. Nu se va întâmpla aşa ceva, uitaţi asta", a spus englezul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close