Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ecclestone vrea ca medaliile să decidă de acum titlul în Formula 1

Ecclestone vrea ca medaliile să decidă de acum titlul în Formula 1

Ecclestone vrea ca medaliile să decidă de acum titlul în Formula 1
18 Noi 2008   •   16:24

Câştigătorii curselor de Formula 1 ar trebui să primească medalii de aur începând de sezonul viitor, iar titlul mondial ar urma să fie câştigat de cel cu cele mai multe medalii, a declarat Bernie Ecclestone. ?Toată lumea a primit bine această idee şi o susţin?, a declarat britanicul în vârstă de 78 de ani, când a fost întrebat de Reuters dacă echipele susţin sugestia sa. ?Sunt sută la sută sigur că este cea mai bună soluţie: îi va determina pe piloţi să depăşească?.
Ideea va fi prezentată Consiliului FIA la următoarea şedinţă, programată pe 12 decembrie la Monaco. Asociaţia echipelor din Formula 1, care reprezintă toate cele 10 echipei, este de asemenea de aşteptat să discute planul la următoarea întrunire.
Ecclestone doreşte să renunţe astfel la actualul sistem cu puncte pentru a face cursele mai palpitante şi pentru a asigura faptul că piloţii vor da totul pentru victorii, decât să conducă strategic pentru a acumula punctele suficiente asigurării titlului.
Pilotul de 23 de ani al celor de la McLaren, Lewis Hamilton, a devenit cel mai tânăr campion mondial, cucerind titlul la un singur punct, după ce a terminat pe locul cinci cursa de final de sezon din Brazilia, de luna trecută. Totuşi, Felipe Massa de la Ferrari, care a câştigat respectiva cursă, ar fi devenit campion în condiţiile sistemului cu medalii, el având şase victorii, faţă de cinci ale britanicului.
Sub sistemul olimpic al lui Ecclestone, primii trei piloţi care termină fiecare Mare Premiu ar primi medalii de aur, argint şi bronz, în loc de 10, opt şi, respectiv, şase puncte. Cei care termină pe locul patru sau mai jos nu vor primi puncte în clasamentul piloţilor, dar clasarea lor în cursă va fi luată în calcul pentru un clasament general.
Punctele ar urma să fie în continuare acordate în clasamentul constructorilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close