Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ecclestone vrea ploaie artificială în Formula 1. Piloţii nu sunt de acord

Ecclestone vrea ploaie artificială în Formula 1. Piloţii nu sunt de acord

Ecclestone vrea ploaie artificială în Formula 1. Piloţii nu sunt de acord
04 Mar 2011   •   13:00

Bernie Ecclestone doreşte să facă Marele Circ mai atractiv şi a venit cu o idee neobişnuită. „Cele mai interesante curse au fost cele desfăşurate pe ploaie, aşa că de ce să nu provocăm chiar noi ploaia? Sunt circuite unde se poate instala cu uşurinţă un sistem care să ude pista. Astfel, de ce să nu „plouă" pentru 20 de minute, dintr-o dată, în timpul cursei? Sau în ultimele 10 tururi? Suspansul ar fi garantat”, a spus şeful Formulei 1.

Propunerea lui Ecclestone are însă şanse destul de mici de a fi aprobată, mai ales că unii dintre piloţi s-au declarat împotriva ei. „Nu şi nu! Nu aceasta este soluţia pentru a oferi mai mult spectacol”, a spus Mark Webber, care concurează pentru Red Bull. De aceeaşi părere cu australianul este şi Nick Fry, şeful echipei Mercedes GP: „Formula 1 este despre a concura în condiţiile existente la ora întrecerii, iar introducerea unor condiţii artificiale nu este în natura competiţiei. Frumuseţea Formulei 1 vine din diversitate. Nu cred că cineva poate spune despre ultimul sezon că a fost plictisitor”.

Există însă şi persoane care consideră bună ideea lui Ecclestone. „Cred că propunerea lui Bernie este interesantă. tehnologia de astăzi permite udarea circuitelor, deci ideea nu este chiar atât de absurdă precum pare”, a declarat Paul Hembrey, director în cadrul Pirelli, compania care oferă pneurile maşinilor de Formula 1 începând din acest sezon.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close