Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto F1 Brazilia: Massa, în pole position. Hamilton cu ochii pe titlu

F1 Brazilia: Massa, în pole position. Hamilton cu ochii pe titlu

F1 Brazilia: Massa, în pole position. Hamilton cu ochii pe titlu
01 Noi 2008   •   20:01

Pilotul Ferrari Felipe Massa a reuşit să se claseze în pole position în ultima cursă a sezonului de Formula 1 ce va avea loc ?acasă? în Brazilia. Favoritul Lewis Hamilton a reuşit abia al patrulea timp.
Cu acestă reuşită, Massa ajunge la trei pole position consecutiv în Brazilia, de această dată lângă el pe prima linie de start se va afla italianul echipei Toyota, Jarno Trulli.
Hamilton, care are un avans de şapte puncte în clasamentul pe acest sezon, are nevoie doar de un loc cinci în cursa de duminică pentru a deveni cel mai tânăr campion din istoria F1, la 23 de ani. Duminică, el pleacă de pe a adouă grilă de start alături de pilotul Ferrari Kimi Raikkonen.
Massa câştigat cursa din Brazilia în 2006 şi a fost al doilea anul trecut. La cursa de duminică sunt aşteptaţi 70.000 de fani care se aşteaptă să vadă primul campion mondial brazilian, de la Ayrton Senna în 1991. De cealaltă parte, Hamilton va încerca să devină primul campion britanic de după 1996, când Damon Hill a luat titlul.
Anul trecut la aceeaşi cursă din Brazilia pilotul britanic avea acelaşi avans de şapte puncte, dar o greaşeală în primul tur şi o problemă la cutia de viteză l-au privat de titlul mondial în favoarea lui Raikkonen.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close