Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto FIA aprobă schimbarea sistemului de punctare pentru noul sezon de Formula 1

FIA aprobă schimbarea sistemului de punctare pentru noul sezon de Formula 1

FIA aprobă schimbarea sistemului de punctare pentru noul sezon de Formula 1
03 Feb 2010   •   11:22


Echipele din Formula 1 şi forul decizional s-au înţeles asupra schimbării sistemului de punctare şi ale regulilor pentru pneuri din acest sezon.

FIA a anunţat că noul sistem de punctare va premia primii 10 piloţi, conform schemei 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1, dorind să încurajeze astfel "cursa pentru victorie". Cu alte cuvinte, câştigătorii vor primi mai multe puncte şi se vor încuraja depăşirile.

Comisia Formulei 1, care adună echipele şi acţionarii majoritari, şi-a dat acordul pentru aceste amendamente făcute regulamentului sportiv şi tehnic, după o întâlnire ce a avut loc luni. Propunerea va ajunge pe masa Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor, cel târziu miercuri, pentru o aprobare finală, acest lucru fiind însă doar o formalitate.

Regulile privind pneurile vor fi şi ele modificate în aşa fel încât piloţii care ajung în a treia şi ultima sesiune de calificări să fie nevoiţi să pornească de pe grila de start cu aceleaşi pneuri cu care au stabilit timpul de calificare. Acest lucru va introduce un alt element strategic pentru cursele de Formula 1.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close