Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto FIA şi asociaţia echipelor din Formula 1 au trasat planul pentru reducerea costurilor

FIA şi asociaţia echipelor din Formula 1 au trasat planul pentru reducerea costurilor

FIA şi asociaţia echipelor din Formula 1 au trasat planul pentru reducerea costurilor
22 Oct 2008   •   14:41

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a cerut celor zece echipe care concurează în Formula 1 să-şi reducă simţitor cheltuielile în următorii ani, pentru că altfel nu vor mai putea rezista în faţa crizei financiare. Astfel, FIA şi FOTA (Asociaţia Echipelor de Formula 1) au trasat marţi planul pentru reducerea semnificativă a costurilor din Marele Circ.
Deşi nu s-au dat detalii cu privire la măsurile ce urmează a fi luate, autosport.com a anunţat patru puncte cheie asupra cărora s-a ajuns la o înţelegere, citează Sport365.ro.
1. Începand cu 2009 durata de viaţă a motoarelor va fi mărită de la două la trei curse
2. Producătorii de propulsoare trebuie să poată furniza 25 de motoare la costuri de 10 milioane euro echipelor.
3. Va mai exista o nouă întâlnire a membrilor FOTA în Brazilia pentru a se hotărî limita testelor pentru 2009 şi introducerea unui sistem KERS standard pentru 2010 sau 2011 - sistemul KERS va putea fi folosit în orice formă în sezonul viitor.
4. FIA şi FOTA vor avea o nouă întâlnire odată cu Marele Premiu al Braziliei pentru discutarea măsurilor ce vor fi impuse pentru a reduce costurile de concepere/producere a şasiurilor şi posibilitatea continuării folosirii şasiurilor de client pentru viitor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close