Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Flavio Briatore, suspendat pe viaţă din Formula 1! FIA sanţionează şi Renault cu doi ani cu suspendare

Flavio Briatore, suspendat pe viaţă din Formula 1! FIA sanţionează şi Renault cu doi ani cu suspendare

Flavio Briatore, suspendat pe viaţă din Formula 1! FIA sanţionează şi Renault cu doi ani cu suspendare
Sursa foto: flavio briatore
21 Sep 2009   •   15:48

Fostul manager al echipei de Formula 1 Renault nu va mai juca niciodată vreun rol în acestă competiţie. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis, luni, să îl suspende pe viaţă din Formula 1 pentru "blatul de la Singapore", când i-a ordonat pilotului Nelson Piquet Jr. să îşi lovească voluntar monopostul pentru a facilita victoria colegului Alonso. Echipa franceză a fost şi ea suspendată doi ani, dar cu suspendare.
Decizia FIA poate surprinde prin severitatea sa, dar ea nu va fi contestată de team-ul Renault, care l-a pus pe liber pe italian după izbucnirea scandalului iscat odată cu declaraţiile lui Piquet Jr. şi ale tatălui său, Nelson Piquet. Aceştia i-au acuzat pe directorul tehnic al echipei, Pat Symonds, şi pe managerul Flavio Briatore pentru aranjamentul din Marele Premiu al Statului Singapore din 2008, iar echipa Renault a reacţionat imediat. Cei doi au părăsit echipa, iar orice decizie sau sancţiune dată de FIA nu va fi contestată.
"Renault F1 Team nu va contesta recentele acuzaţii ale FIA privind Grand Prix-ul din Singapore din 2008. Anunţăm, de asemenea, că directorul general Flavio Briatore şi directorul tehnic Pat Symonds au părăsit echipa. Până la audierile Consiliului Mondial al FIA, din 23 septembrie, de la Paris, echipa nu va mai face niciun comentariu", comunica echipa în decursul săptămânii trecut, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Renault Formula 1
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close