Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1 fără Ferrari? Italienii decid miercuri dacă se retrag din Marele Circ

Formula 1 fără Ferrari? Italienii decid miercuri dacă se retrag din Marele Circ

Formula 1 fără Ferrari? Italienii decid miercuri dacă se retrag din Marele Circ
Sursa foto: ferrari
12 Mai 2009   •   15:07

Declinul scuderiei Ferrari, evident în începutul acestui sezon, ar putea culmina cu retragerea echipei din Formula 1. Oficialii team-ului ar putea lua şocanta decizie după ce, în urmă cu două săptămâni, FIA a adoptat o serie de măsuri obligatorii, printre care ar fi şi reducerea bugetului maxim al echipelor la 40 de milioane de lire sterline.
Formula 1 ar putea rămâne fără cea mai emblematică echipă a sa, scuderia Ferrari anunţându-l din timp pe preşedintele FIA, Max Mosley, că nu este de acord cu noile măsuri. Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo doreşte să scoată echipa din Formula 1, dar şeful competiţiei, Bernie Ecclestone, nu crede vorbele italianului:
"Cei de la Ferrari nu sunt proşti. Nu vor să plece din Formula 1 şi nici noi nu vrem să-i pierdem, aşa că trebuie să ajungem la un numitor comun", a declarat Ecclestone, potrivit bbc.
Şeful FIA, Max Mosley, este însă de altă părere. Britanicul crede că Marele Circ nu este dependent de prezenţa echipei Ferrari, şi acest lucru ar putea cântări decisiv în soarta scuderiei. Pe lângă Ferrari, Toyota a anunţat şi ea că se va retrage din Formula 1 dacă nu se vor schimba regulile pentru anul 2010.
Posibila ieşire a echipei Ferrari din Formula 1 i-a afectat mult mai puternic pe piloţii echipelor adverse decât pe Mosley, supărat încă pentru recenta moarte a fiului său după o supradoză de droguri. Campionul mondial en-titre Lewis Hamilton nu şi-ar putea imagina competiţia fără Ferrari, în timp ce spaniolul Fernando Alonso, dublu câştigător al F1 nici nu crede posibilă retragerea echipei italiene.
Nick Heidfeld, pilot la BMW Sauber, l-a criticat dur pe Max Mosley pentru faptul că a vorbit cu lejeritate despre eventuala plecare a Ferrari:
"Credeam că oamenii ascultă şi ce zic fanii din toată lumea, iar Ferrari este în mod evident cel mai mare nume din F1, cu mulţi suporteri, mai ales că echipa este aici de la bun început, aşa că locul echipei este cu siguranţă aici!", a explicat Heidfeld.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ferrari Formula 1 Bernie Ecclestone FIA Toyota
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close