Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Mercedes a câştigat titlul mondial la constructori

Formula 1: Mercedes a câştigat titlul mondial la constructori

Formula 1: Mercedes a câştigat titlul mondial la constructori
11 Oct 2015   •   18:21

În urma acroșajului cu Valtteri Bottas în ultimul tur al Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei, disputat duminică, finlandezul Kimi Raikkonen a primit o penalitate de 30 de secunde, scrie Agerpres.

Pilotul scuderiei Ferrari cade astfel de pe locul 5 pe locul 8, oferind titlul mondial la constructori echipei Mercedes, care va avea 3 puncte în plus față de rivala sa Ferrari și va încheia sezonul pe primul loc.

''Când am început manevra, nu m-am mai putut opri, a încercat să se justifice Raikkonen. Pentru mine, asta face parte din cursă''. Părere pe care nu o împărtășește și Bottas: ''Trebuia să fiu pe podium și nu m-am ales cu niciun punct...'', a comentat el.

Fernando Alonso (McLaren) a primit și el o penalitate de 5 secunde, care îl coboară de pe locul 10 pe 11. Max Verstappep (Toro Rosso) va profita astfel pentru a intra în puncte.

Marele Premiu al Rusiei, disputat duminică la Soci, a fost câștigat de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), urmat de germanul Sebastian Vettel (Ferrari) și de mexicanul Sergio Perez (Force India).

×
Subiecte în articol: Formula 1 Mercedes
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close