Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1 nu va ajunge la Roma, dacă FIA va impune un circuit pentru fiecare ţară

Formula 1 nu va ajunge la Roma, dacă FIA va impune un circuit pentru fiecare ţară

Formula 1 nu va ajunge la Roma, dacă FIA va impune un circuit pentru fiecare ţară
11 Ian 2011   •   12:32

Primarul Romei a recunoscut că oraşul va renunţa la candidatura pentru găzduirea unui Mare Premiu de Formula 1 dacă se decide că fiecare ţară nu poate găzdui mai mult de un eveniment pe sezon.

Capitala Italiei a fost propusă pentru o cursă de Formula 1 din 2013, Bernie Ecclestone fiind dornic să vadă monoposturile rulând pe străzile oraşului istoric. Dorinţa mai multor ţări de a intra în Marele Circ pune deja presiune pe calendarul FIA, astfel că au apărut zvonuri conform cărora forul mondial va reduce la minim numărul de curse alocate unei ţări individuale.

Astfel, dacă se va ajunge la o bătălie pentru cine găzduieşte Marele Premiu al Italiei, primarul Romei, Gianni Alemanno, a recunoscut că oraşul îşi va retrage candidatura în favoarea circuitului de la Monza, care recent a semnat o prelungire pe cinci ani a contractului existent. Oficialul roman speră totuşi ca Ecclestone să găsească loc pentru ambele locaţii în calendarul Formulei 1.

"Dacă apărem ca o alternativă şi dacă trebuie să se aleagă între cele două curse, atunci ne vom retrage pentru că este normal ca MP al Italiei să rămână la Monza. Noi credem însă că ambele curse pot co-exista. Sunt două curse diferite: una pe circuit, alta în oraş", a declarat Alemanno.

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close