Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Pilotul Bourdais iese pe uşa din dos de la Toro Rosso, dat afară

Formula 1: Pilotul Bourdais iese pe uşa din dos de la Toro Rosso, dat afară

Formula 1: Pilotul Bourdais iese pe uşa din dos de la Toro Rosso, dat afară
Sursa foto: sebastien bourdais
16 Iul 2009   •   14:44

Capăt de drum pentru francezul Sebastien Bourdais la echipa Toro Rosso. Francezul nu va mai pilota în următorul Grand Prix, cel al Ungariei, iar locul său va fi luat de un debutant de 19 ani. Bossul echipei italiene, cu baza la Faenza, din Italia, Franz Tost, s-a declarat dezamăgit de performanţele pilotului şi a anunţat decizia de a-l înlocui pentru a mai salva ceva din acest sezon.
Doar două sezoane a rezistat Sebastien Bourdais la scuderia Toro Rosso, în amândouă fiind depăşit net de colegul de echipă. Mai întâi, în 2008, germanul Sebastian Vettel s-a afirmat în mod special şi şi-a câştigat locul la Red Bull, pentru ca în acest an debutantul elveţian Sebastien Buemi să aibă performanţe superioare, informează BBC.
"Cel de-al doilea sezon al lui Bourdais la echipa noastră nu a fost la nivelul aşteptărilor. Astfel, am decis să îl înlocuim runda viitoare din campionatul mondial, MP al Ungariei", a declarat oficialul scuderiei.
Cel care îi va lua locul lui Bourdais, 30 de ani, este un spaniol de 19 ani, Jaime Alguersuari, care ar putea deveni astfel cel mai tânăr pilot din istoria competiţiei. Ibericul s-a remarcat în Formula Trei Britanică, campionat pe care l-a câştigat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: red bull Formula 1
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close