Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Renault, acuzată oficial de blat la Singapore 2008, riscă excluderea din sport

Formula 1: Renault, acuzată oficial de blat la Singapore 2008, riscă excluderea din sport

Formula 1:  Renault, acuzată oficial de blat la Singapore 2008, riscă excluderea din sport
Sursa foto: renault f1
05 Sep 2009   •   13:01


Echipa de Formula 1 a Renault va fi acuzată oficial şi va suferi penalizări pentru aranjarea Marelui Premiu al Singapore 2008, pentru a-l ajuta pe Fernando Alonso să câştige, a anunţat FIA.
Federaţia Internaţională de Automobilism arată într-un comunicat că reprezentanţii Renault au fost convocaţi la o şedinţă extraordinară la Paris pe 21 septembrie, chiar în săptămâna disputării cursei de la Singapore din acest an.

Acuzaţiile sunt că "echipa a conspirat cu pilotul său Nelson Piquet Jr pentru a provoca un accident deliberat la Singapore Grand Prix 2008, cu scopul de provoca intrarea safety car în avantajul celui de-al doilea pilot, Fernando Alonso".
Dacă este găsită vinovată, echipa ar putea fi exclusă din campionat.
Bossul din Formula 1, Bernie Ecclestone, avertizase deja anterior că acuzaţiile ar putea duce la excluderea Renault din acest sport.
Renault, a trimis un comunicat prin preşedintele Flavio Briatore, care deţine în comun clubul englez de fotbal Queen's Park Rangers cu Ecclestone, în care se limitează a spune că nu va face niciun comentariu înaintea audierilor de la Paris.

McLaren a fost amendată cu 100 milioane de dolari şi lăsată fără punctele din campionatul constructorilor în 2007 într-un caz de spionaj contra Ferrari .

Renault şi Piquet ?s-au despărţit? în august, iar televiziunea braziliană a prezentat săptămâna trecută acuzaţiile despre aranjarea curse din Singapore. Dublul camion mondial Alonso a câştigat prima cursă pe timp de noapte din istoria sportului, prima sa victorie în peste un an, după ce brazilianul Piquet a făcut accident.
Alonso abia ce alimentase, fapt ce i-a permis să iasă în frunte şi să conducă până la final.
Ecclestone declara pentru Times cp Renault este în pericol de a urma Honda şi BMW şi să iasă din sport.
Renault l-a înlocuit oe Piquet Jr în august după ce nu a reuşit niciun punct în 10 curse, ceea ce a stârnit o reacţie furioasă din partea pilotului, care l-a acuzat pe Briatore că este călăul său.

Accidentul lui Piquet- Singapore 2008


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Fernando Alonso
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close