Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1 se întoarce în Canada pentru următorii cinci ani

Formula 1 se întoarce în Canada pentru următorii cinci ani

Formula 1 se întoarce în Canada pentru următorii cinci ani
Sursa foto: bernie ecclestone
28 Noi 2009   •   17:06

Marele Premiu al Canadei revine în Formula 1 în 2010, după doar un an de absenţă. Conducerea Federaţiei Internaţionale de Automobilism a anunţat că a semnat, deja, un contract valabil pe cinci ani cu autorităţile canadiene, pentru organizarea cursei la Montreal. Calendarul din 2009 al Marelui Circ nu a prevăzut şi un MP al Canadei ca urmare a datoriilor pe care organizatorii cursei le aveau la FIA.
După un an în care nu s-a putut ajunge la o înţelegere financiară, canadienii au găsit banii pentru a-şi asigura dreptul de organizare a unui Mare Premiu în Formula 1. Guvernele federale din Ottawa, Quebec, Montreal şi organizaţia Turismul din Montreal au căzut de acord pentru a aloca fonduri suficiente, 75 de milioane de dolari, pentru a-şi asigura organizarea în perioada 2010-2014 a unui Mare Premiu, potrivit Mediafax.
Impasul care a produs "sărirea" din schemă a Canadei pentru calendarul F1 din 2009 a fost produs de o datorie foarte mare, de 175 de milioane de dolari, pe care autorităţile canadiene le aveau la FIA. Bernie Ecclestone, preşedintele Formula One Management, a decis în acel moment să nu mai tolereze această situaţie şi să rupă momentan colaborarea cu statul canadian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close