Antena 3 Sport Alte sporturi Auto/Moto Honda nu îl vrea pe Bernie Ecclestone ca patron, în ciuda ofertei fabuloase a boss-ului F1

Honda nu îl vrea pe Bernie Ecclestone ca patron, în ciuda ofertei fabuloase a boss-ului F1

22 Feb 2009   •   20:48
Honda nu îl vrea pe Bernie Ecclestone ca patron, în ciuda ofertei fabuloase a boss-ului F1
Sursa foto: Bernie Ecclestone

Patronul Formule 1, britanicul Bernie Ecclestone, a declarat că Honda i-a refuzat oferta de 112 milioane de euro pentru a prelua echipa, cu toate că este în căutare disperată de nou proprietar. Team-ul japonez mai are timp să îşi găsească proprietar până pe 29 martie, când va începe noul sezon de Formula 1.
Producătorul japonez de automobile Honda şi-a anunţat în decembrie 2008 decizia de a se retrage din sezonul 2009 al "Marelui Circ", motivul fiind gravele probleme financiare, care nu mai permiteau asigurarea competitivităţii echipei. Honda a lăsat, totuşi, o portiţă de a participa în noul sezon al Formulei 1, aceea de a îşi găsi un nou investitor în timp util. Criza financiară mondială şi posibilitatea neparticipării in sezonul de F1 care stă să înceapă nu a fost, însă, un motiv suficient de puternic pentru echipa japoneză de a accepta oferta patronului competiţiei.
Ecclestone a trebuit, însă să accepte refuzul echipei aflate în impas, chiar dacă este de părere că japonezii au făcut o mare greşeală:
"Ar fi trebuit să accepte ceea ce am propus. Era o ofertă foarte bună pentru toate părţile implicate. Acum, tot ce putem face este să aşteptăm şi să ne rugăm", a declarat Bernie Ecclestone, anunţă Mediafax.
Ecclestone a omis, însă, să spună cât de fairplay i s-ar fi părut să deţină o echipă într-o competiţie în care el însuşi este patron.
Honda recunoscuse public purtarea de negocieri cu boss-ul F1, oficialii echipei declarând miercuri că printre cei cu care se negociază achiziţia sunt Ecclestone şi grupul Virgin, deţinut de un alt britanic, miliardarul Richard Branson.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close