Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Honda nu îl vrea pe Bernie Ecclestone ca patron, în ciuda ofertei fabuloase a boss-ului F1

Honda nu îl vrea pe Bernie Ecclestone ca patron, în ciuda ofertei fabuloase a boss-ului F1

Honda nu îl vrea pe Bernie Ecclestone ca patron, în ciuda ofertei fabuloase a boss-ului F1
Sursa foto: Bernie Ecclestone
22 Feb 2009   •   20:48

Patronul Formule 1, britanicul Bernie Ecclestone, a declarat că Honda i-a refuzat oferta de 112 milioane de euro pentru a prelua echipa, cu toate că este în căutare disperată de nou proprietar. Team-ul japonez mai are timp să îşi găsească proprietar până pe 29 martie, când va începe noul sezon de Formula 1.
Producătorul japonez de automobile Honda şi-a anunţat în decembrie 2008 decizia de a se retrage din sezonul 2009 al "Marelui Circ", motivul fiind gravele probleme financiare, care nu mai permiteau asigurarea competitivităţii echipei. Honda a lăsat, totuşi, o portiţă de a participa în noul sezon al Formulei 1, aceea de a îşi găsi un nou investitor în timp util. Criza financiară mondială şi posibilitatea neparticipării in sezonul de F1 care stă să înceapă nu a fost, însă, un motiv suficient de puternic pentru echipa japoneză de a accepta oferta patronului competiţiei.
Ecclestone a trebuit, însă să accepte refuzul echipei aflate în impas, chiar dacă este de părere că japonezii au făcut o mare greşeală:
"Ar fi trebuit să accepte ceea ce am propus. Era o ofertă foarte bună pentru toate părţile implicate. Acum, tot ce putem face este să aşteptăm şi să ne rugăm", a declarat Bernie Ecclestone, anunţă Mediafax.
Ecclestone a omis, însă, să spună cât de fairplay i s-ar fi părut să deţină o echipă într-o competiţie în care el însuşi este patron.
Honda recunoscuse public purtarea de negocieri cu boss-ul F1, oficialii echipei declarând miercuri că printre cei cu care se negociază achiziţia sunt Ecclestone şi grupul Virgin, deţinut de un alt britanic, miliardarul Richard Branson.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close