Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Honda şi-a anunţat retragerea din Formula 1

Honda şi-a anunţat retragerea din Formula 1

Honda şi-a anunţat retragerea din Formula 1
06 Dec 2008   •   10:40

Honda, al doilea constructor japonez de automobile, a anunţat la Tokyo că se retrage din Formula 1, datorită crizei economice mondiale. ?Această decizie dificilă a fost luată în urma degradării rapide din sectorul industriei automobilistice, cauzată de restrângerea creditului şi de recesiunea economică mondială?, a declarat preşedintele Honda Motor, Takeo Fukui.
Surprinzătorul anunţ a şocat lumea Formulei 1, asta pentru că se retrage unul dintre cei mai importanţi competitori din Marele Circ, o echipă aflată de câţiva ani într-un proces de dezvoltare având ca ţintă cucerirea laurilor campionatului mondial. Fukui a menţionat că societatea nu a luat o decizie privind vânzarea eventuală a echipei şi şi-a cerut scuze în repetate rânduri de la piloţi, angajaţi şi susţinători ai echipei Honda, pentru această retragere.
La echipa Honda au evoluat piloţi precum Nelson Piquet, Ayrton Senna şi Alain Prost. În sezonul trecut, Honda s-a clasat pe locul 9 în clasamentul constructorilor, cu 14 puncte. Pilotul brazilian Rubens Barrichello a realizat cea mai bună performanţă a echipei japoneze, terminînd pe locul trei la Silverstone.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 honda
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close