Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Horner: Red Bull nu trebuie să mai piardă puncte ca la Istanbul. Vettel şi Webber trebuie să se respecte

Horner: Red Bull nu trebuie să mai piardă puncte ca la Istanbul. Vettel şi Webber trebuie să se respecte

Horner: Red Bull nu trebuie să mai piardă puncte ca la Istanbul. Vettel şi Webber trebuie să se respecte
31 Mai 2010   •   17:38


Red Bull va lua măsuri pentru a se asigura că rivalitatea dintre piloţii echipei nu distruge şansele la titlu, a declarat Christian Horner, principalul echipei.

Australianul Mark Webber, liderul campionatului, şi colegul Sebastian Vettel au ratat şansa unei "duble" la Istanbul şi au oferit şefia clasamentului constructorilor celor de la McLaren după ce s-au ciocnit în Marele Premiu al Turciei.

Incidentul a avut loc cu 18 tururi înainte de final, când Vettel a încercat să treacă pe lângă rivalul lui şi să preia conducerea. A încercat asta în virajul 12, dar cei doi s-au acroşat. Vettel a ieşit în decor, în timp ce Webber a continuat, însă a revenit pe traseu în urma celor doi piloţi McLaren, Lewis Hamiltn şi Jenson Button.

"Vom discuta această problemă înainte să mergem în Canada. Am vorbit cu ambii piloţi. Sunt maturi, competitivi, dar cel mai important este că am cedat foarte multe puncte şi acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Trebuie să înveţe din acest incident. Este bine să laşi piloţii să se dueleze, i-am văzut pe cei de la McLaren că au putut, dar când piloţii sunt din aceeaşi echipă trebuie să se respecte mai mult şi să cedeze dacă unul dintre ei e mai rapid", a spus Horner.

Hamilton a câştigat cursa, iar Button a sosit al doilea, iar McLaren a preluat conducerea în clasamentul constructorilor. "Cel mai frustrant este că am pierdut 28 de puncte şi că trebuia să reuşim dubla. Ambii piloţi au pierdut puncte. Din punctul de vedere al echipei nu conta care din ei e primul, dar prioritar era să terminăm pe primele două locuri", a mai spus Horner.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close