Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Interviu EXCLUSIV cu Mika Hakkinen. Pilotul de legendă a făcut echipă cu Antena 3

Interviu EXCLUSIV cu Mika Hakkinen. Pilotul de legendă a făcut echipă cu Antena 3

Interviu EXCLUSIV cu Mika Hakkinen. Pilotul de legendă a făcut echipă cu Antena 3
de M.T.    |    05 Iun 2013   •   23:49

Mika Hakkinen, dublu campion mondial de Formula 1, a venit în premieră în România, ca ambasador global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil de alcool şi i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Mihai Gâdea, pentru emisiunea "Sinteza Zilei".

Pilotul finlandez a explicat motivele pentru care a acceptat să joace rolul de ambasador al celor de la Johnnie Walker şi să transmită şi românilor mesajul “Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului”.

„Am fost pilot de curse încă de la 5 ani, am trecut prin multe experienţe şi ştiu de ce este nevoie pentru a controla o maşină. Pentru asta este nevoie de concentrare maximă, de o minte limpede. Aşa că, atunci când mi s-a cerut să mă alătur campaniei, mi s-a părut o şansă excelentă. E o prostie să te urci băut la volan”, a spus Hakkinen.

Aflat la prima vizită în România, dublul campion mondial a recunoscut că nu se aştepta să fie atât de popular în ţara noastră: „Am primit câteva scrisori de la fanii de aici, dar nu ştiam că sunt atât de popular. Sper să am şansa de a mă întâlni cu admiratorii mei şi să petrec ceva timp cu ei”.

Întrebat de Mihai Gâdea de ce este nevoie pentru ca un pilot să aibă succes, Hakkinen a enumerat, printre altele, forma fizică, anticiparea şi sincronizarea.

„Trebuie să fii într-o formă fizică bună, să ai mintea limpede şi să fii sincer cu tine. Când pilotezi, trebuie să te gândeşti mereu la ceea ce urmează să se întâmple, pentru că, pe un circuit, sunt situaţii diferite. La unele şicane eşti mai bun şi trebuie să profiţi de asta. La unele viraje trebuie să anticipezi, să te pregăteşti înainte. Şi totul ţine de sincronizare”, a explicat finlandezul.

Din discuţia lui Hakkinen cu Mihai Gâdea nu putea lipsi şi referirea la accidentul grav suferit de fostul pilot în 1995, în Australia.

„Din fericire, a fost o problemă tehnică şi nu mi-a afectat încrederea. Când am început să mă simt mai bine, mi-am spus că trebuie să mă întorc. Echipa mi-a fost alături şi mi-a dat încredere. A fost, însă, într-adevăr, un moment foarte dificil, o călătorie grea pentru cariera mea. De aceea m-am şi retras mai repede, n-am vrut să-mi forţez norocul”, a încheiat Hakkinen.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close