Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Jenson Button câştigă Marele Premiu al Bahrainului cu uşurinţă după ce a plecat de pe locul 4 (VIDEO)

Jenson Button câştigă Marele Premiu al Bahrainului cu uşurinţă după ce a plecat de pe locul 4 (VIDEO)

Jenson Button câştigă Marele Premiu al Bahrainului cu uşurinţă după ce a plecat de pe locul 4 (VIDEO)
Sursa foto: jenson button
26 Apr 2009   •   16:37

O nouă demonstraţie de forţă a liderului clasamentului din Formula 1. Britanicul Button şi-a reparat greşelile din calificări şi a recuperat locurile pierdute atunci, pentru a câştiga cursa într-o manieră categorică. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel şi Jarno Trulli, care a irosit pole-position-ul avut din cauza unei cursei mediocre pe care a făcut-o.
Furtuna de nisip care s-a produs în Bahrain cu câteva ore înaintea cursei a lăsat o peliculă de nisip pe pistă, lucru care a făcut ca aderenţa să fie o mare problemă în această cursă. Începutul cursei a fost cum nu se poate mai prost pentru Trulli, care a fost depăşit de Glock destul de repede. De altfel, Glock a fost liderul din primele tururi ale Marelui Premiu al Bahrainului, desfăşurat pe pista de la Sakhir. Jenson Button, însă, deşi a plecat de pe locul al patrulea, a impresionat de la început şi l-a depăşit pe Lewis Hamilton şi urmând pe trei, pentru a-şi face loc, apoi, din ce în ce mai sus în grilă.

Piloţii au început, încetul cu încetul, să intre la boxe, moment care l-a favorizat pe Button. Britanicul era, deja, primul, iar după intrarea de la boxe avea deja un avans de 7 secunde în faţa plutonului. Fiecare tur îi sporea avansul pilotului de la Brawn, iar în foarte scurt timp el era la 13 secunde în faţă. Trulli a ocupat mult timp al doilea loc în cursa de la Sakhir, dar nu a putut să îl pună în dificultate pe Button, având mai degrabă probleme cu Vettel, care venea ameninţător din urmă. Şi pilotul de la Red Bull avea să obţină locul al doilea, dar nu în urma unei depăşiri, ci datorită abilităţilor superioare ale echipei de la boxe, care i-a câştigat secunde preţioase şi l-a propulsat în spatele lui Jenson Button.
Principala problemă pentru Button era, în acest moment, să nu greşească şi să fie nevoit să abandoneze, dar acest lucru nu s-a întâmplat şi finalul a adus o nouă victorie lejeră a liderului din clasamentul piloţilor.

Vettel a reuşit şi el un rezultat bun, fiind aproape de a trece peste Rubens Barichello în clasamentul piloţilor după locul al doilea obţinut la Bahrain. Pe de altă parte, Toyota a avut o zi dezamăgitoare, după ce Trulli şi Glock au dat cu piciorul, pe rând, poziţiilor fruntaşe pe care le-au ocupat.
1 Jenson Button - BrawnGP - 10 puncte
2 Sebastian Vettel - Red Bull Racing - 8
3 Jarno Trulli - Toyota - 6
4 Lewis Hamilton - McLaren - 5
5 Rubens Barrichello - Brawn - 4
6 Kimi Raikkonen - Ferrari - 3
7 Timo Glock - Toyota - 2
8 Fernando Alonso - Renault - 1



9 Rosberg - Williams
10 Piquet Jr - Renault
11 Webber - Red Bull Racing
12 Kovalainen - McLaren
13 Bourdais - Toro Rosso
14 Massa - Ferrari
15 Fisichella - Force India
16 Sutil - Force India
17 Buemi - Toro Rosso
18 Kubica - BMW Sauber
19 Heidfeld - BMW Sauber
20 Nakajima (abandon.)Williams

Clasamentul piloţilor
1 Button BrawnGP - 31 puncte
2 Barrichello BrawnGP - 19
3 Vettel Red Bull - 18
4 Trulli Toyota - 14.5
5 Glock Toyota - 12
Ierarhia constructorilor din Formula 1
1 BrawnGP - 50
2 Red Bull - 27.5
3 Toyota - 26.5
4 McLaren - 13
5 Renault - 5
6 Toro Rosso - 4
7 BMW Sauber - 4
8 Williams - 3.5
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close