Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Jenson Button, cel mai rapid în antrenamentele pentru MP al Spaniei

Jenson Button, cel mai rapid în antrenamentele pentru MP al Spaniei

Jenson Button, cel mai rapid în antrenamentele pentru MP al Spaniei
08 Mai 2009   •   14:33


Pilotul echipei Brawn GP, Jenson Button a fost cel mai rapid pilot în prima sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu al Spaniei, de duminică, o sesiune în care majoritatea echipelor şi-au testat versiuni îmbunătăţite ale monoposturilor. Liderul clasamentului mondial l-a devansat cu puţin pe Jarno Trulli de la Toyota, fiind cronometrat într-un minut şi 21.799 secunde.

Mai puţin de două secunde i-au separat pe cei 20 de piloţi, care speră în performanţe mai bune odată cu revenirea în Europa. Robert Kubica şi Nick Heidfeld de la BMW Sauber au terminat pe locurile trei şi patru. Acest lucru vine să ridice încrederea piloţilor echipei germane, care acum două săptămâni au avut parte de un weekend de groază, terminând ultimii cursa din Bahrain.

Ca de fiecare dată, însă, antrenamentele nu sunt un barometru real privind performanţele din calificări sau cursă, dar sunt importante pentru a ajuta echipele să se motiveze în vederea atingerii obiectivelor.

Piloţii echipei Williams, Kazuki Nakajima şi Nico Rosberg s-au clasat pe poziţiile cinci, respectiv şase, în timp ce campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, a înregistrat al 14-lea timp. Nici piloţii de la Ferrari nu s-au descurcat mai bine, însă ei au preferat să forţeze la maxim pneurile şi să rămână în spate. Massa a terminat al nouălea, petrecând mare parte a sesiunii în garaj, iar Kimi Raikkonen a făcut 20 de tururi, cu cinci mai multe decât coechipierul său, pentru a termina al 11-lea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jenson Button Brawn GP Formula 1
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close