Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Jenson Button poate câştiga duminică Formula . "Nu voi forţa în MP al Japoniei, nu vreau să risc nimic"

Jenson Button poate câştiga duminică Formula . "Nu voi forţa în MP al Japoniei, nu vreau să risc nimic"

Jenson Button poate câştiga duminică Formula . "Nu voi forţa în MP al Japoniei, nu vreau să risc nimic"
Sursa foto: jenson button
29 Sep 2009   •   18:38

Doar trei curse mai sunt de disputat din Campionatul Mondial Formula 1, iar Jenson Button este foarte aproape de a se încorona pentru prima oară în carieră cu laurii câştigătorului. Britanicul are nevoie să câştige cu cinci puncte mai mult decât colegul de la BrawnGP, Barrichello, în acest week-end, şi titlul va fi al său. Button, însă, nu vrea să abordeze o tactică riscantă, ştiind că dacă va câştiga suficiente puncte în ultimele curse poate deveni campion şi fără să îşi asume riscul spectacolului.
Button, care în ultimele şapte curse din Formula 1 a prins o singură dată un loc pe podium, are încă un avans de 15 puncte în faţa lui Barrichello înaintea Marelui Premiu al Japoniei de la Suzuka. Britanicul are nevoie să obţină la această cursă cu minim cinci puncte mai multe decât pilotul brazilian, având astfel un avans de 20 de puncte înaintea ultimelor două curse.
"Oamenii spun că dacă termin la cinci puncte în faţa lui Rubens pot câştiga campionatul. Ştiu că e aşa, dar eu vreau să câştig Formula 1 şi nu îmi voi asima riscuri neobişnuite şi inutile. Voi conduce aşa cum conduc mereu şi sper că acest lucru va fi de ajuns", a declarat Button, conform The Guardian.
"Orice se poate întâmpla. Este un an ieşit din tipare, în care foarte multe maşini sunt competitive şi pot face curse foarte bune. Sunt atâtea lucruri diferite pe care echipele le pot face pentru a fi mai rapizi astfel că strategia este foarte importantă. Ştim că trebuie să depăşim maşinile Red Bull, iar din acest motiv uneori ne vedeţi că ne luptăm din greu în unele curse şi în altele nu facem asta. Cel mai important lucru e să profităm din plin de avantajele noastre, dar să acţionăm cel mai potrivit şi atunci când suntem depăşiţi. Când e mai greu trebuie să forţezi pentru a lua măcar câteva punte şi eu asta încerc să fac.", a conchis Button.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jenson Button Brawn GP Formula 1
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close