Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Liderul clasei auto a Raliului Dakar 2009 a fost descalificat

Liderul clasei auto a Raliului Dakar 2009 a fost descalificat

Liderul clasei auto a Raliului Dakar 2009 a fost descalificat
09 Ian 2009   •   11:55

Pilotul Nasser Al Attiyah din Quatar, reprezentând BMW în Raliul Dakar din Argentina, a fost exclus din competiţie deoarece nu a bifat mai multe puncte de trecere obligatorii ale traseului de concurs. El era liderul clasei auto de la Raliul Dakar, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe organizatori să ia dura măsură de a-l exclude.
Victoriile din prima şi a treia etapă îi aduseseră lui Al Attiyah primul loc în clasament, dar etapa a şasea, care înseamna parcurgerea distanţei dintre San Rafael şi Mendoza în cursul zilei de joi, a fost cea de final pentru pilot.
Problemele tehnice ale maşinii BMW (o avarie a radiatorului) l-au forţat pe pilot, conform Mediafax, să nu treacă prin nouă puncte de trecere, dintre care unul era prevăzut cu GPS. Scurtăturile luate de bărbatul din Quatar i-au adus cel mai bun timp al specialei, motiv pentru care organizatorii l-au descalificat. Această decizie a adus şi schimbări în clasament, noul lider fiind Giniel de Villiers, din Africa de Sud, care conduce un Volkswagen Touareg. De Villiers se va lupta cu pilotul din Campionatul Mondial de Raliuri, spaniolul Carlos Sainz. Vineri, traseul pe care vehiculele vor trebui să îl urmeze, vor muta competiţia din Argentina în Chile, trecând prin Munţii Anzi. Piloţii vor ajunge, astfel, pe seară, în Valparaiso, localitate chiliană de pe malul Oceanului Pacific.
Foto: www.nasser-al-attiyah.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close