Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Loeb confirmă interesul pentru Formula 1: Sunt curios să aflu dacă sunt dorit şi ce pot face

Loeb confirmă interesul pentru Formula 1: Sunt curios să aflu dacă sunt dorit şi ce pot face

Loeb confirmă interesul pentru Formula 1: Sunt curios să aflu dacă sunt dorit şi ce pot face
26 Aug 2009   •   22:15

Cvintuplul campion mondial de raliuri, Sebastien Loeb, a confirmat că a fost discuţii cu echipa americană US F1, privind o colaborare pentru viitorul sezon al Formulei 1.

Loeb, despre care se spune că este în negocieri cu Toro Rosso pentru o apariţie la ultima cursă a sezonului, Marele Premiu de la Abu Dhabi, a declarat pentru L?Equipe că şi-ar dori să evolueze în Formula 1, atunci când programul cu Citroen în WRC i-ar permite acest lucru.

?După episodul Abu Dhabi, Toro Rosso m-a întrebat dacă mi-aş dori să evoluez constant în Formula 1. Din punctul meu de vedere, am vrut să văd dacă este cineva interesat de mine, din pură curiozitate. O persoană pe care o cunosc a contactat astfel această echipă nouă (n.r. US F1), dar nu ştiu ce a vorbit. Eu mă simt bine să conduc o maşină de raliuri şi sunt pe cale să îmi prelungesc contractul cu Citreon?, a spus Loeb.

?Totuşi, dacă se iveşte ocazia să particip la unul sau mai multe Mari Premii în 2010, când calendarele WRC şi F1 nu se suprapun, de ce nu? Decât să mă întreb cum m-aş descurca în Formula 1, mai bine aş încerca. Măcar să ştiu sigur?, a mai spus Loeb.

De partea cealaltă, şeful echipei US F1, Peter Windsor, nu exclude posibilitatea ca Loeb să fie unul dintre cei trei piloţi ai echipei în 2010. ?Francezul este o legendă şi un pilot incredibil. Nu voi spune nu la nimic. Poate iese ceva interesant din povestea asta?, a spus Windsor.

Pe lângă faptul că a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans, unde a terminat pe locul doi în 2006, Loeb a mai testat maşini de Formula 1 pentru Renault şi Red Bull.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close