Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Lotus revine în F1

Lotus revine în F1

Lotus revine în  F1
Sursa foto: lotus
15 Sep 2009   •   13:52

În pline discuţii despre cine se retrage din Formula 1, organizatorii competiţiei au anunţat că foştii campioni de la Lotus vor fi a 13-a echipă în campionatul 2010.

FIA a mai declarat că a primit o cerere şi din partea echipei BMW Sauber, care BMW anunţase anterior că îşi retrage sprijinul de anul viitor, aşa că viitorul proprietar al echipei rămâne incert.
BMW Sauber a primit al "14-lea loc" în campionat, ceea ce înseamnă că va putea primi orice loc gol pe grilă în sezonul viitor se arată într-o declaraţie.
Marca istorică Lotus revine în Formula 1 pentru prima dată din 1994.


Lotus a primit locul înaintea BMW Sauber şi Epsilon Euskadi după o selecţie atentă, se arată de către FIA. Federaţia mai preciza că este în discuţii extinderea grilei la 14 echipe. FIA va face consultări cu actualele echipe privind schimbare regulamentului astfel încât să fie permise la start 28 de maşini din 2010.

Lotus, care a folosit opt furnizori diferiţi în cei 37 de ani petrecuţi în acest sport, a ajuns la un acord cu Cosworth. Echipa a concurat în 491 de marii premii , câştigând 79 şi şapte titluri la constructori, iar Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt şi Emerson Fittipaldi au ajuns campioni mondiali.
Producătorul a menţinut o echipă în Formula 1 în perioada 1958 -1994,

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close