Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Malaysiei şi a egalat recordul de victorii într-un sezon al MotoGP

Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Malaysiei şi a egalat recordul de victorii într-un sezon al MotoGP

Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Malaysiei şi a egalat recordul de victorii într-un sezon al MotoGP
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   15:59

Spaniolul Marc Marquez s-a impus în Marele Premiu al Malaysiei şi a egalat astfel recordul de victorii într-un sezon al MotoGP.

Marquez, care şi-a asigurat deja al doilea titlu mondial consecutiv, a obţinut cea de-a 12 victorie din 2014, o performanţă reuşită anterior doar de legendarul Mick Doohan.

Australianul a stabilit recordul în 1997.

Spaniolul, care pilotează pentru echipa Repsol Honda, are şansa de a bate recordul lui Doohan în ultima etapă a sezonului, care va avea loc chiar pe teren propriu, la Valencia.

„Am egalat recordul lui Doohan şi a mai rămas o cursă de disputat. Poate voi putea chiar să bat recordul”, a declarat Marquez, la finalul cursei din Malaysia.

„dacă aş fi obţinut un rezultat slab aici, presiunea ar fi fost mai mare la Valencia. Dar acum sunt relaxat şi pot face o cursă bună pentru fanii mei”, a adăugat ibericul.

Podiumul de la Sepang a fost completat de italianul Valentino Rossi şi spaniolul Jorge Lorenzo, ambii de la Movistar Yamaha.

Cei doi se află în luptă directă pentru locul 2 în clasamentul general, cu italianul având un avans de 12 puncte înaintea ultimei etape.

×
Subiecte în articol: MotoGP record Valentino Rossi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close