Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Marele Premiu al Bulgariei, aproape de a deveni realitate. Formula 1 la 30 de kilometri de România?

Marele Premiu al Bulgariei, aproape de a deveni realitate. Formula 1 la 30 de kilometri de România?

Marele Premiu al Bulgariei, aproape de a deveni realitate. Formula 1 la 30 de kilometri de România?
Sursa foto: formula 1
03 Iul 2009   •   12:19

Vecinii noştri de la sud nu stau deloc degeaba, şi sunt tot mai aproape de a găzdui o cursă de Formula 1, pentru prima oară în istorie. Marele Premiu al Bulgariei ar putea să apară în calendarul F1 din 2011, şi ar putea fi găzduit de oraşul Plevna, aflat la doar 30 de kilometri de graniţa cu România. Oficiali al Federaţiei Bulgare de Motociclism vor merge la MP al Germaniei pentru a negocia direct cu patronul F1, Bernie Ecclestone.
Bulgaria a demarat deja discuţiile pentru organiza o cursă de Formula 1 de anul trecut, iar boss-ul competiţiei ar putea fi încurajat de faptul că autoritatea mondială a motociclismului le-a dat deja acestora dreptul de a organiza un Mare Premiu de MotoGP din 2012. Rumen Petkov, preşedintele comitetului organizaţional din Federaţia Bulgară de Motociclism (BMF) se va întâlni între 10 şi 12 cu Bernie Ecclestone, la cursa de la Nurburgring din Germania.
"Am trimis planul nostru acum câteva luni şi conducerea F1 l-a luat în considerare. Conform calendarului, Bulgaria, ar putea semna un contract de a găzdui o cursă înre 2011 şi 2015, cu posibilitatea prelungirii până în 2020.", a declarat Bogdan Nikolov, preşedintele BMF, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone FIA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close