Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mark Webber a dominat cele două sesiuni de antrenamente de la Sepang

Mark Webber a dominat cele două sesiuni de antrenamente de la Sepang

Mark Webber a dominat cele două sesiuni de antrenamente de la Sepang
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2011   •   13:46

Pilotul australian al celor de la Red Bull, Mark Webber, a dominat autoritar cele două sesiuni de antrenamente de pe circuitul de la Sepang, Malaysia, acolo unde duminică se va desfăşura cea de-a două etapă a campionatului mondial de Formula 1.

În prima sesiune a zilei, Webber a avut un timp mai bun decât britanicul Lewis Hamilton (McLaren) cu mai mult de o secundă, 1.37.661, faţă de 1:39.316. Pe locul 3 s-a clasat Michael Schumacher (Mercedes GP), germanul fiind urmat de Nico Hulkenberg, pilotul de rezervă al celor de la Force India. Surpriza neplăcută a antrenamentelor de dimineaţă a venit din partea campionului mondial şi câştigătorul primei etape din acest sezon, Sebastian Vettel, care a ocupat doar poziţia a 17-a.

Webber şi-a confirmat foarma foarte bună şi în cea de-a doua sesiune a zilei, pe care a câştigat-o cu un timp de 1:36.876. De această dată, diferenţa faţă de următorul clasat, Jenson Button (McLaren), nu a mai fost atât de mare, pilotul britanic reuşind să parcurgă un tur de pistă în 1:36.881. pe următoarele locuri au venit Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Michael Schumacher şi Felipe Massa (Ferrari).

Pe lângă performanţa foarte bună reuşită de Mark Webber, şefii echipei Red Bull au mai avut şi alte motive de satisfacţie. Sistemul KERS a funcţionat fără probleme în timpul antrenamentelor şi ar putea fi folosit şi în calificări şi în cursă. O decizie în acest sens va fi luată însă abia vineri seară.

În Australia am utilizat sistemul vineri, dar am simţit că există un risc potenţial în privinţa fiabilităţii, iar beneficiul KERS la Melbourne a fost mai mic decât pe alte circuite. Am decis să nu riscăm şi am îndepărtat sistemul de pe ambele monoposturi vineri seara. Aici, sistemul a funcţionat bine şi a fost fiabil, aşa că o decizie va fi luată mai târziu în această seară", a declarat Christian Horner.

×
Subiecte în articol: Formula 1 antrenamente Mark Webber
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close