Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mercedes vrea să cumpere Brawn GP

Mercedes vrea să cumpere Brawn GP

Mercedes vrea să cumpere Brawn GP
Sursa foto: brawn gp
10 Sep 2009   •   18:49


Mercedes s-a înţeles să cumpere 75 procente din liderii Formulei 1, Brawn GP, în următorii trei ani. Citând surse din Formula 1, revista germană Auto, Motor und Sport scrie că partenerii au ajuns la un acord oral, iar un acord va fi semnat în curând.
Cu toate acestea, nu a existat un anunţ oficial din partea Mercedes sau Brawn, echipele fiind acum în pregătiri pentru marele premiu al Italiei de la Monza din acest weekend.
Revista scrie că producătorul german, care deţine 40% din McLaren şi livrează motoare pentru Brawn şi Force India, va deţine controlul unei echipe de Formula 1 pentru prima dată în istoria modernă.
Mercedes are un contract exclusiv cu McLaren până în 2011, astfel că Daimler AG intenţionează să acorde investitorului Aabar din Abu Dhabi procentul din Brawn .
Directorul executiv al Daimler, Dieter Zetsche, nu excludea o asemenea mutare.

"Parteneri noştri nu au doar banii, ci şi un interes emoţional imens în automobile şi în special în brandul nostru. Dacă am vrea să schimbăm ceva în implicare noastră în Formula 1, cu siguranţă am discută cu Abu Dhabi," preciza acesta.
Compania britanică Brawn a luat naştere din echipa Honda după ce fostul director Ferrari, Ross Brawn, a achiziţionat echipa. Producătorul japonez anunţase în decembrie că renunţă la acest sport din motive financiare-
Echipa a câştigat şase din primele şapte curse ale sezonului, cu britanicul Jenson Button.

Abu Dhabi s-a arătat din ce în ce mai interesată de acest sport, după ce găzduieşte o cursă în premieră în acest an, pe 1 noiembrie, la circuitul Yas Marina . Fondul de investiţii deţinut de guvern, Mubadala, mai deţine cinci procente din Ferrari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Mercedes Brawn GP
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close