Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mexic îşi doreşte să revină în calendarul CM de Formula 1

Mexic îşi doreşte să revină în calendarul CM de Formula 1

Mexic îşi doreşte să revină în calendarul CM de Formula 1
de M.T.    |    09 Aug 2011   •   11:50

Carlos Slim Domit, fiul celui mai bogat om din lume, Carlos Slim, a dezvăluit că îşi doreşte să readucă Mexicul în calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, după o absenţă de două decenii.

„Am studiat această posibilitate”, a declarat Slim Domit pentru Reuters. Fiul lui Carlos Slim este un mare fan al curselor, numărându-se printre sponsorii federaţiei de automobilism din Mexic şi fiind membru al organismelor FIA.

Slim Domit a explicat că un Mare premiu al Mexicului ar putea avea loc fie pe circuitul Hermanos Rodriguez din Mexico City, care a mai găzduit curse de Formula 1 între 1963 şi 1970 şi apoi între 1986 şi 1992, fie pe un circuit stradal din Guadalajara.

La acest moment, pe circuitul Hermanos Rodriguez au loc concerte şi meciuri de baseball, iar în trecut a găzduit şi curse din NASCAR, pentru aducerea sa la standardele actuale din Formula 1 fiind necesare investiţii masive.

Familia Slim a investit serios în cursele de maşini, numărându-se printre sponsorii mai multor echipe şi piloţi locali, cel mai cunoscut nume fiind acela al lui Sergio Perez, care concurează pentru Sauber în Formula 1.

Jean Todt, preşedintele FIA, nu a refuzat să ia în calcul o revenire a Mexicului în Formula 1, dar s-a ferit să ofere prea multe detalii.

La acest moment, Mexicul are o economie puternică şi sunt convins că, în viitor, acest lucru este posibil. Ştim cu toţii că aceste curse sunt scumpe. Există o serie de criterii care trebuie îndeplinite, cel mai important fiind securitatea circuitului”, a spus Todt într-o conferinţă de presă susţinută la Mexico City.

×
Subiecte în articol: Mexic CM de Formula1 FIA
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close