Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Michael Schumacher nu mai revine în Formula 1. Luca Badoer îi va lua locul lui Massa

Michael Schumacher nu mai revine în Formula 1. Luca Badoer îi va lua locul lui Massa

Michael Schumacher nu mai revine în Formula 1. Luca Badoer îi va lua locul lui Massa
11 Aug 2009   •   11:57

Septuplul campion mondial Michael Schumacher şi-a anulat planurile de a reveni în Formula 1 din cauza unor probleme de sănătate. ?Am încercat să fac totul posibil să revin temporar, dar, cu regret, trebuie să spun că nu a mers. Din păcate nu am reuşit să trec peste durerea de gât care a survenit antrenamentelor de la Mugello, chiar dacă medical şi terapeutic am încercat tot ce se putea?, a declarat Schumacher pe site-ul oficial.

În vârstă de 40 de ani, Michael Schumacher era aşteptat să îi ţină locul lui Felipe Massa la Marele Premiu al Europei, de la Valencia, pe 23 august, pilotul brazilian fiind într-o perioadă de recuperare după ce a suferit o fractură craniană. Al treilea pilot oficial al echipei Ferrari, Luca Badoer, va concura acum în locul lui Massa la Valencia.

Schumacher s-a lovit la gât într-un accident de motocicletă pe un circuit în urmă cu câteva luni şi a recunoscut că mai are şi acum probleme. ?Consecinţele accidentării cu motorul în Februarie, în zona gâtului şi a capului, din păcate, s-au dovedit a fi încă prea severe. De aceea gâtul meu nu poate face faţă presiunii extreme la care ar fi supus în Formula 1. Acestea sunt rezultate clare ale analizelor pe care le-am făcut în ultimele două săptămâni?, a mai spus Schumacher.

Revenirea lui surprinzătoare în Formula 1, după ce s-a retras în 2006, era văzută ca un imbold pentru sportul cu motor, care în lunile recente a fost intoxicat cu ştiri negative. ?Sunt foarte dezamăgit şi îmi pare rău pentru cei de la Ferrari şi pentru fanii care îmi ţineau pumnii. Repet, am încercat tot ce mi-a stat în putere. Acum nu pot decât să ţin pumnii întregii echipe pentru cursele următoare?, a mai declarat Schumacher.

Rezerva Badoer este un italian de 38 de ani, care a luat startul în 49 de curse pentru Scuderia Italia, Minardi şi Forti, fără să obţină vreun punct, între 1993 şi 1999. ?Sunt foarte dezamăgit că Michael nu poate concura. Am stabilit cu Stefano Domenicali să-i dăm astfel o şansă lui Luca Badoer să concureze, după toată munca pe care a depus-o în aceşti ani ca pilot de teste?, a declarat Luca din Montezemolo, preşedintele Ferrari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michael Schumacher
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close