Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mika Hakkinen, pilotul pe care Michael Schumacher îl consideră cel mai mare rival al său

Mika Hakkinen, pilotul pe care Michael Schumacher îl consideră cel mai mare rival al său

Mika Hakkinen, pilotul pe care Michael Schumacher îl consideră cel mai mare rival al său
Sursa foto: Foto: espn.com
de M.T.    |    31 Mai 2013   •   15:26
Mika Hakkinen, ambasadorul global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil de alcool şi dublu campion mondial de Formula 1 cu echipa McLaren, va fi prezent în Bucureţti pe data de 5 iunie, pentru a transmite consumatorilor români mesajul “Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului”.

În cadrul unui eveniment public care va începe la ora 17.30 şi va avea loc la Băneasa Shopping City, în parcarea exterioară, Mika Hakkinen va parcurge un circuit închis la volanul maşinii Join the Pact Caparo T1, una dintre cele mai rapide din lume.

Finlandezul a fost unul dintre numele importante ale acestui sport la sfârşitul anilor '90 şi începutul anilor 2000, perioadă în care a cucerit două titluri mondiale consecutive (1998 şi 1999) şi a obţinut o altă clasare pe podium, pe poziţia a doua.

A fost apogeul unei cariere de 11 sezoane în Formula 1, o carieră începută în 1991, în Phoenix, Statele Unite, ca pilot pentru Lotus, şi încheiată în 2001, la volanul maşinii McLaren.

De-a lungul carierei, în care a pilotat pentru doar două echipe, Lotus şi McLaren, şi a adunat 161 de curse în care a luat startul, a obţinut 20 de victorii de etapă, 51 de clasări pe podium, 420 de puncte şi a plecat de 26 de ori din pole position.

Cea mai importantă recunoaştere a valorii sale a venit din partea germanului Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, care îl consideră pe finlandez cel mai important rival pe care l-a avut.

După ce s-a retras din Formula 1, în perioada 2005-2007, a revenit în sporturile cu motor, de această dată în DTM, competiţie în care a reuşit trei victorii.

×
Subiecte în articol: Michael Schumacher Formula 1 McLaren
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close