Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mikko Hirvonen, victorios în Raliul Finlandei: Este fantastic să câştigi acasă

Mikko Hirvonen, victorios în Raliul Finlandei: Este fantastic să câştigi acasă

Mikko Hirvonen, victorios în Raliul Finlandei: Este fantastic să câştigi acasă
02 Aug 2009   •   22:53

Favoritul local Mikko Hirvonen a câştigat Raliul Finlandei pentru prima oară, în faţa francezului Sebastien Loeb. Pilotul de 29 de ani, pe Ford Focus, a terminat cu un avans liniştitor de 25.1 secunde în faţa cvintuplului campion mondial şi s-a distanţat în clasamentul general la trei puncte de francez.

?Coroana Finlandei s-a întors la un pilot finlandez. Am urmărit raliul acesta de când eram un copil şi acum am reuşit să îl câştig. Este un sentiment fantastic. Totul a decurs conform planului. Ştiam că va fi o luptă strânsă cu Sebastien. A fost un weekend plăcut?, a declarat Hirvonen.

Hirvonen a câştigat al zecelea raliu al carierei şi al treilea consecutiv în acest sezon, după cel al Greciei şi al Poloniei. A fost însă prima victorie acasă pentru finlandez, la a opta sa participare.

Loeb, care avea un avans de 20 de puncte în lupta pentru titlu în urmă cu patru runde, a declarat că este fericit să revină pe podium după ce în ultimele două raliuri a suferit accidente. ?A fost o luptă frumoasă cu Mikko, dar el a fost foarte rapid aici. Am pierdut două puncte în campionat, dar e mai bine decât să fi pierdut zece, ca în precedentele două raliuri?, a spus pilotul de la Citroen.

Un alt finlandez, Jari-Matti Latvala, a terminat pe locul trei, pe Ford Focus, la 49.9 secunde în spatele câştigătorului.

Antena3.ro

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close