Antena 3 Sport Alte sporturi Auto/Moto Mosley: F1 nu se va diviza

Mosley: F1 nu se va diviza

20 Iun 2009   •   13:05
Mosley: F1 nu se va diviza
max mosley

Formula 1 nu se va ?rupe? în două în pofida faptului că unele echipe doresc să îşi creeze propriul campionat, susţine preşedintele FIA, Max Mosley.
?Întotdeauna se ajunge la un compromis cu astfel de lucruri deoarece nu îşi pot permite să nu alerge în campionatul mondial de Formula 1?, declara acesta la boxele Grand Prix-ului Marii Britanii..
Britanicul, al cărui viitor la cârma organismului de reglementare al sporturilor cu motor a fost pus sub semnul întrebării, aprecia totuşi că unii producători producători oricum vor pleca.
?Le va fi foarte greu să continue, aşa că vom pierde una sau două, poate trei echipe. Avem nevoie de echipe noi pentru a umple golul, dar marile echipe cu tradiţie, şi aici includ Ferrari, au nevoie să fie acolo, şi cu siguranţă că vor rămâne."
În pofida tonului împăciutor al lui Mosley, FIA a anunţat vineri că îi va da în judecată pe campioni pentru încălcarea contractului.
Mosley arăta totuşi că nu este foarte îngrijorat din cauza actualei crize, considerată de mulţi cea mai serioasă din cei 60 de ani de existenţă a campionatului.
?Nu o iau foarte în serios, precum alţii, deoarece este vorba de 'poze', şi se va încheia undeva până în martie 2010, toţi se vor împăca şi vor merge la prima cursă?.
?Am făcut asta în 1981. Bernie (Ecclestone) şi cu mine am avut serii rebele. Am pornit ?World Federation of Motorsport?, am avut un întreg calendar de curse şi am alergat în ceea ce FIA numea ca fiind curse pirat. În final însă ne-am înţeles cu FIA. Am mers mult mai departe decât vorbesc aceşti oameni acum."

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
FIA
Parteneri
x close