Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Moto GP: La Grand Prix-ul Malaysiei va fi dezvelită o placă de bronz în memoria lui Marco Simoncelli

Moto GP: La Grand Prix-ul Malaysiei va fi dezvelită o placă de bronz în memoria lui Marco Simoncelli

Moto GP: La Grand Prix-ul Malaysiei va fi dezvelită o placă de bronz în memoria lui Marco Simoncelli
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    16 Oct 2012   •   14:48

La Grand Prix-ul Malaysiei din cadrul Moto GP, care se va desfăşura în acest weekend, va fi dezevlită o placă de bronz în memoria lui Marco Simoncelli, au anunţat organizatorii cursei.

Pilotul italian şi-a pierdut viaţa pe 23 octombrie 2011 la Sepang, în urma unui accident în care au mai fost implicaţi americanul Colin Edwards şi conaţionalul său valentino Rossi.

Placa memorială va fi amplasată în virajul 11 al circuitului, acolo unde Simoncelli şi-a pierdut viaţa la doar 24 de ani, a precizat Razlan Razali, directorul circuitului.

Italianul cucerise titlul mondial la Moto2 în 2008 şi era văzut drept o mare speranţă la clasa regină, acolo unde concura pentru Honda.

Tragicul incident care i-a adus sfârşitul s-a petrecut la puţin timp de la începutul Grand Prix-ului Malaysiei de anul trecut, atunci când italianul a căzut şi, rămas la pământ fără cască, a fost lovit de concurenţii din spatele său.

Transportat la spital cu elicopterul, Simoncelli nu a mai putut fi salvat. Un alt pilot implicat în accident, Colin Edwards, s-a ales cu umărul dislocat.

Razali a mai anunţat că, odată cu placa memorială, va fi instituit şi un nou premiu, numit "Debutantul anului - Marco Simoncelli".

×
Subiecte în articol: Moto GP comemorare accident
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close