Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Motocicliştii români s-au retras din Raliul Dakar din cauza accidentărilor

Motocicliştii români s-au retras din Raliul Dakar din cauza accidentărilor

Motocicliştii români s-au retras din Raliul Dakar din cauza accidentărilor
05 Ian 2009   •   16:05

Românii Emanuel Gyenes şi Marcel Butuză de la Vectra Racing Team s-au retras din raliul raid Dakar 2009 din cauza accidentărilor suferite în prima şi în cea de-a doua etapă a competiţiei, se arată într-un comunicat remis agenţiei NewsIn. Gyenes a căzut într-o groapă aflată la 3 kilometri distanţă de startul probei speciale, care nu a fost semnalizată pe road book, şi a acuzat dureri mari la braţul stâng.
Celalălt român care a fost nevoit să se retragă din competiţie, Marcel Butuză, s-a accidentat în prima etapă, când din cauza prafului a intrat într-un viraj foarte strâns fără vizibilitate. În urma acestui incident, Butuză s-a ales cu o coastă ruptă.
Astfel, singurul român rămas la Dakar 2009 este Romeo Duicu, acest fiind pe locul 94 în clasamentul general. Raliul raid Dakar 2009 este programat în perioada 3-18 ianuarie.
Rezultate etapa a doua
Fostul campion mondial de raliuri, spaniolul Carlos Sainz a reuşit să treacă peste praful orbitor şi o coliziune cu un motociclist pentru a câştiga a doua etapă a Raliului Dakar, duminică, preluând totodată conducerea în clasamentul general. Pilotul de la Volkswagen l-a învins pe francezul Stephane Peterhansel pentru a 10-a sa victorie de etapă în Dakar, terminând cursa de 236 de kilometri dintre Santa Rosa de la Pampa şi Puerto Madryn din Argentina într-o oră, 56 de minute şi 14 secunde.
Peterhansel de la Mitsubishi a sosit la 1:14 secunde în urma lui, în timp ce colegul lui Sainz de la Volkswagen, Giniel de Villiers din Africa de Sud, a sosit al treilea, după 1:56 minute. Sainz îl conduce în clasamentul general pe Villiers cu 2:19 minute, după primele două etape, în timp ce Peterhansel se află la aproape 4 minute în urmă.
La categoria moto, etapa a doua a fost câştigată de olandezul Frans Verhoeven, în 2 ore, 14 minute şi 48 secunde. Acesta a fost mai rapid cu 41 de secunde decât coechipierul de la KTM, francezul Cyril Despres. Un alt francez, David Fretigne, a sosit al treilea pe Yamaha, la un minut şi patru secunde în urmă.
Spaniolul Marc Coma, care a câştigat etapa inaugurală de sâmbătă, a rămas pe prima poziţie în clasamentul general, în ciuda faptului că a terminat pe locul 17 duminică. El are un avans de 13 minute şi 47 de secunde în faţa lui Verhoeven şi 16:51 în faţa lui Fretigne.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close