Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto MP al Angliei nu se va muta la Donington Park. Organizatorii n-au putut strânge destule fonduri

MP al Angliei nu se va muta la Donington Park. Organizatorii n-au putut strânge destule fonduri

MP al Angliei nu se va muta la Donington Park. Organizatorii n-au putut strânge destule fonduri
Sursa foto: donington park
23 Oct 2009   •   11:33

Circuitul de la Donington Park nu va găzdui, în 2010, Marele Premiu al Angliei. Organizatorii eventualului MP au încercat să strângă în timp record suma de 135 de milioane de lire sterline, dar s-au lovit de dezinteresul organizatorilor. Nici Silverstone nu este o variantă sigură, întrucât deţinătorii circuitului sunt reticenţi să accepte angajamentul de lungă durată pe care Bernie Ecclestone vrea să-l semneze.
Donington a apărut ca variantă pentru organizarea MP al Angliei în urmă cu câteva săptămâni, când proprietarii circuitului au lansat o campanie fulminantă de strângere de investitori. Cele 135 de milioane de lire sterline nu au fost, însă, posibil de găsit, iar Donington nu va găzdui bolizii din Formula 1 prea curând. Silverstone este favorit, dar British Racing Drivers' Club, deţinătorii circuitului, nu sunt pe aceeaşi pagină cu Ecclestone în privinţa semnării unui acord. Proprietarul drepturilor F1, Ecclestone, ar vrea să ducă "Marele Circ" la Silverstone pentru doar un an, ori pentru un număr foarte mare de sezoane. Ofenta celor de la Donington fusese de 17 ani! Nici una dintre aceste varianta nu le surâde propretarilor Silverstone, iar soluţia este încă departe de a fi găsită, potrivit Eurosport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close