Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto New York ar putea găzdui o etapă de Formula 1 din 2013

New York ar putea găzdui o etapă de Formula 1 din 2013

New York ar putea găzdui o etapă de Formula 1 din 2013
de M.T.    |    04 Aug 2011   •   11:19

Visul lui Bernie Ecclestone de a organiza o etapă de Formula 1 în New York încep să prindă contur, după ce oficialii acestui stat au confirmat demararea negocierilor în acest sens.

 
Cursa s-ar putea desfăşura pe un circuit stradal din Weehawken, New Jersey, cel mai devreme din 2013, iar oficialităţile locale au ţinut să precizeze că nu va fi folosit niciun ban public pentru organizarea evenimentului.
 
„Într-o perioadă economică plină de incertitudini, în care sursele de venit directe şi indirecte sunt vitale, propria noastră cursă de Formula 1 poate reprezenta un aspect pozitiv pentru cetăţenii noştri. Trebuie însă să ne asigurăm că beneficiile financiare de pe urma privilegiului de a avea aceste curse în oraşele noastre sunt împărţite în mod egal şi că nu este folosit niciun dolar din taxele contribuabililor. Grupul de investitori ne-a explicat că oraşele noastre vor fi compensate substanţial în fiecare an”, se arată într-un comunicat comun al primarilor din Weehawken şi New York, citat de Wall Street Journal.
 
FIA a confirmat deja că Statele Unite vor reveni în calendarul Formulei 1 începând cu 2012, atunci când va fi programată o etapă care va avea loc pe noul circuit de la Austin, în Texas.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close