Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Nick Heidfeld îl înlocuieşte pe Robert Kubica la Renault

Nick Heidfeld îl înlocuieşte pe Robert Kubica la Renault

Nick Heidfeld îl înlocuieşte pe Robert Kubica la Renault
17 Feb 2011   •   10:52

Nick Heidfeld îi va lua locul lui Robert Kubica la volanul monopostului Renault, după ce pilotul polonez a suferit un grav accident în Raliul Andorei pe 7 februarie. Kubica a suferit multiple fracturi şi a fost la un pas să-şi piardă mână dreaptă, fiind operat miercuri într-o intervenţie care a durat opt ore.

Heidfeld a fost coechipierul lui Kubica timp de trei ani şi jumătate la BMW Sauber şi are o experienţă bogată în Marele Circ. Până la 33 de ani, a strâns 172 de starturi în Formula 1, de-a lungul celor 11 sezoane petrecute pe pistă.

Sunt foarte motivat şi abia aştept începutul sezonului. Mi-ar fi plăcut să revin în Formula 1 în alte circumstanţe, dar sunt mândru că am primit această şansă. Totul s-a întâmplat foarte repede. Am fost impresionat de ceea ce am văzut până acum în ceea ce priveşte facilităţile şi dedicaţia oamenilor de la Renault”, a declarat Heidfeld, care a impresionat deja în testele susţinute la Jerez.

Echipa a trecut prin câteva săptămâni dificile şi am fost nevoiţi să ne mişcăm repede. I-am oferit lui Nick o şansă la Jerez, săptămâna trecută, şi ne-a impresionat. Este rapid, are experienţă şi este foarte puternic din punct de vedere tehnic. Suntem încântaţi să-i urăm bun venit şi aşteptăm un start de sezon în forţă în Bahrain”, a spus Eric Boullier, directorul principal de la Renault.

×
Subiecte în articol: Renault Formula 1
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close