Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Nico Rosberg câştigă MP al Principatului Monaco

Nico Rosberg câştigă MP al Principatului Monaco

Nico Rosberg câştigă MP al Principatului Monaco
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Mai 2013   •   17:47
Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, care a avut loc duminică pe circuitul stradal din Monte Carlo, obţinând astfel al doilea succes din cariera sa, după cel înregistrat anul trecut în China, conform Agerpres.
 
Plecat din pole position, Rosberg (27 ani) a dominat cursa de la un capăt la altul, fiind înregistrat la finalul celor 78 de tururi (260,52 km) cu timpul de 2h17min.52se.056/1000. 
 
Fiul fostului campion mondial Keke Rosberg a reuşit să-l devanseze cu 3,8 sec. pe germanul Sebastian Vettel (Red Bull), campionul mondial en titre şi liderul clasamentului general, şi cu 6,3 sec. pe coechipierul acestuia, australianul Mark Webber. 
 
Cursa a fost întreruptă în cel de-al 45-lea tur, după un accident în care a fost implicat venezueleanul Pastor Maldonado (Williams). Acesta s-a izbit de barierele de protecţie de pe marginea pistei, după ce monopostul său a fost lovit de cel al britanicului Max Chilton (Marussia). Maldonado a scăpat nevătămat, fiind nevoit însă să abandoneze. Ceilalţi piloţi s-au retras la boxele echipelor lor până când pista a fost curăţată, cursa fiind reluată după o pauză de aproximativ 20 de minute. 
 

×
Subiecte în articol: Nico Rosberg Formula 1
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close