Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto "Oamenii din Formula 1 trebuie să renunţe la ochelarii cu lentile roz şi să strângă cureaua"

"Oamenii din Formula 1 trebuie să renunţe la ochelarii cu lentile roz şi să strângă cureaua"

"Oamenii din Formula 1 trebuie să renunţe la ochelarii cu lentile roz şi să strângă cureaua"
12 Mar 2012   •   10:16

Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că este deschis propunerilor de a limita bugetele echipelor în campionatul mondial, menţionând şi că a avertizat aceste echipe că ar trebui să "strângă cureaua" pe fondul presiunilor financiare.

Planul din 2009 de limitare a bugetelor întocmit de fostul preşedinte FIA Max Mosley a fost respins atunci în favoarea "Înţelegerii de Restricţionare a Resurselor", care a fost creată de echipe. Dar într-un interviu pentru site-ul oficial al Formulei 1, Ecclestone a declarat că unele echipe au o abordare greşită faţă de situaţiile economice în care se află.

"Sunt încă prea multe persoane în Formula 1 care se plimbă cu ochelari cu lentile roz. Le place să vadă lumea aşa cum o vor ei - soarele străluceşte, ce frumoasă e viaţa - şi nu cum e ea în realitate. Dezavantajul acestor ochelari este că nu le permite să vadă realitatea", a spus Ecclestone.

Întrebat ce sfătuieşte astfel de echipe, Eccleston a declarat: "Să îşi schimbe culoarea lentilelor şi să strângă cureaua. Să nu mai cheltuiască peste nevoi".

El a sugerat că o formă de limitare a bugetului ar fi cea mai bună soluţie pentru a ţine în frâu echipele cu bani, să nu mai pună presiune şi pe celelalte echipe să îşi depăşească bugetele pentru a face faţă competiţiei. "Eu aş primi călduros o limitare fixă a bugetelor. Şi cred că se poate întâmpla", a mai spus Ecclestone.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close