Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Oficial: BMW se va retrage din Formula 1, la sfârşitul sezonului actual

Oficial: BMW se va retrage din Formula 1, la sfârşitul sezonului actual

Oficial: BMW se va retrage din Formula 1, la sfârşitul sezonului actual
29 Iul 2009   •   11:44

Producătorul german de maşini pune motoare la dispoziţia celor de la Sauber, dar a invocat "evoluţia curentă a sportului cu motor" pentru a anunţa retragerea din Formula 1. BMW este al doilea mare manufacturier care părăseşte "Marele Circ" în ultimele opt luni, după ce Honda s-a retras în luna decembrie.

Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că echipa îşi propusese, în trecut, ca obiectiv să câştige titlul mondial în maxim trei ani. "Nu a fost cazul şi probabil din cauza asta s-au hotărât să renunţe", a declarat Ecclestone pentru BBC Radio 5 Live.

Piloţii BMW Nick Heidfeld şi Robert Kubica au obţinut doar opt puncte, împreună, în acest sezon, astfel că echipa lor se află pe ultimul loc în clasamentul constructorilor. "Dacă ne gândim la câţi bani au cheltuit şi la rezultatele pe care le-au obţinut, nu prea e o investiţie bună. Erau aproape siguri că vor câştiga titlul în timp de trei ani şi chiar şi eu speram că vor reuşi", a mai spus Ecclestone.

BMW a luat decizia marţi şi a anunţat pe site-ul oficial că resursele astfel eliberate vor fi îndreptate spre "dezvoltarea unor noi tehnologii". "Desigur, aceasta a fost o decizie dificilă pentru noi, dar este un pas necesar pentru strategia de viitor", a declarat Dr. Norbert Reithofer, directorul Consiliului de Conducere al BMW.

Directorul Sportiv al BMW, Dr. Mario Theissen a adăugat: "Desigur, noi, angajaţii de la Hinwil şi Munchen, ne-am fi dorit să continuăm şi acest proiect şi să demonstrăm că acest sezon a fost doar o întâmplare nefericită după trei ani buni. Dar înţeleg de ce această decizie a fost luată din perspectiva corporaţiei. Ne vom concentra pe cursele care au rămas, vom demonstra că mai avem spirit de luptători şi ne vom lua adio de la Formula 1 cu câteva rezultate bune".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 BMW
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close