Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Pilotul francez de Formula 1, Jules Bianchi, operat la cap după un accident suferit la Marele Premiu al Japoniei

Pilotul francez de Formula 1, Jules Bianchi, operat la cap după un accident suferit la Marele Premiu al Japoniei

Pilotul francez de Formula 1, Jules Bianchi, operat la cap după un accident suferit la Marele Premiu al Japoniei
06 Oct 2014   •   12:08

Pilotul francez al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, după un accident suferit în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfăşurat, duminică, la Suzuka, pe o pistă udă, informează BBC.

Jules Bianchi a fost operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom de la cap, a declarat, duminică, tatăl pilotului francez al echipei Marussia, Philippe Bianchi, care a adăugat că starea fiului său este foarte gravă. Operaţia a fost finalizată, francezul neavând nevoie de asistenţă respiratorie.
   
"Operaţia lui Jules Bianchi s-a terminat. Pilotul francez nu are nevoie de asistenţă respiratorie", a notat sursa citată.
  
Marele Premiu de Formula 1 de la Suzuka, desfăşurat pe o pistă umedă, a fost neutralizat cu Safety Car în turul 44/53 şi apoi oprit definitiv, după ce monopostul pilotat de Bianchi a lovit o automacara.
  
În turul 43 al cursei, Sutil a ieşit în decor în virajul 7 şi a percutat bariera de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pneuri. O automacara a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină. La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei.
   
Bianchi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, în stare de inconştienţă. Iniţial, pilotul trebuia transportat cu un elicopter, dar din cauza plafonului jos de nori şi a vizibilităţii reduse s-a renunţat la această soluţie.
   
Potrivit presei internaţionale, francezul a fost dus la spital în comă, dar nu a avut nevoie de respiraţie artificială.


×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close