Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Piquet: Mi s-a spus când şi unde să fac accident la Singapore 2008

Piquet: Mi s-a spus când şi unde să fac accident la Singapore 2008

Piquet: Mi s-a spus când şi unde să fac accident la Singapore 2008
Sursa foto: nelson piquet jr
11 Sep 2009   •   10:58

Dublul campion mondial Fernando Alonso a respins şi s-a distanţat de acuzaţiile conform cărora echipa sa, Renault, a conspirat pentru a aranja rezultatul cursei de Formula 1 din Singapore, anul trecut.
Pilotul de 28 de ani declara că nu poate crede ceea ce a auzit. "Sunt foarte surprins. Nu pot să îmi închipui o astfel de situaţie. Nu voi comenta prea mult deoarece echipa a zis că nu vom comenta. Iar pentru mine nici nu este timpul să mă gândesc la asta".


Renault a fost convocată la consiliul FIA pe 21 septembrie la Paris pentru a explica evenimentele de la Singapore anterior momentului în care Alonso a ieşit pe locul întâi, după ce colegul său, Nelson Piquet a făcut accident.
Se bănuieşte că Piquet a intrat în mod deliberat în zidul de protecţie.
Unul din cei implicaţi în sport declara că unii din membrii echipei Renault apreciau că Piquet ?s-a antrenat? în cadrul unei sesiuni de antrenament anterioare, frânând prea devreme şi apoi accelerând prea repede.

Oricum, Alonso specifica că nu ştie nimic despre un posibil aranjament, şi se arăta convins că după audieri totul se va lămuri. În plus declara că nu ştie nimic de o întâlnire dintre Piquet, boss-ul echipei Flavio Briatore şi inginerul şef Pat Symonds, în ziua cursei, pentru a stabili strategia.

Joi a fost dată publicităţii şi un transcript despre care se spune că ar conţine mărturia lui Piquet în faţa anchetatorilor. În acesta, Piquet declară că a fost de acord să facă accident, într-un anumit punct al circuitului, pentru a-şi salva cariera.
El susţine că a primit instrucţiuni clare despre unde şi când să facă accident.


"Mi s-a cerut de către Flavio Briatore, care este atât managerul meu, cât şi şeful echipei ING Renault F1, şi de către Pat Symonds, directorul tehnic al Renault F1 Team, să fac voit un accident pentru a influenţa pozitiv performanţa echipei. Am fost de acord cu propunerea şi am provocat accidentul în turul 13-14 al cursei", ar fi declarat Piquet.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fernando Alonso Formula 1
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close