Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Raikkonen, ghinionist la debutul pentru Citroen. "Daţi-mi timp, nu seamănă deloc cu F1"

Raikkonen, ghinionist la debutul pentru Citroen. "Daţi-mi timp, nu seamănă deloc cu F1"

Raikkonen, ghinionist la debutul pentru Citroen. "Daţi-mi timp, nu seamănă deloc cu F1"
Sursa foto: citroen junior team
15 Feb 2010   •   22:42

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a terminat doar pe locul 30 în Raliul Suediei, primul la care participă din postura de echipier al Citroen Junior Team. Fosta vedetă din Formula 1 şi-a compromis încă din prima zi şansele la un rezultat bun, dar i-a dat speranţe directorului echipei, Olivier Quesnel, care se declară mulţumit de această primă prestaţie a lui Kimi.
"Nu putem cere multe de la Kimi în acest stadiu. Cred că nu se putea loc mai dificil pentru debut decât Raliul Suediei şi cum toată lumea se uită la el şi aşteaptă marea cu sarea nu putea da mai mult de atât. Kimi n-a făcut treabă rea aici, mi-a spus el că a făcut prea multe greşeli dar nu poate învăţa decât aşa", a declarat Olivier Quesnel pentru wrc.com.
Bossul Citroen consideră că Raikkonen ar fi putut încheia destul de uşor pe unul din primele zece locuri, obţinând astfel şi puncte, dar o greşeală - intrarea într-o dună de zăpadă - l-a costat mai mult decât se aştepta.
"Noi toţi trebuie să fim răbdători, inclusiv presa. Kimi o să fie ok până la finalul anului. Va mai trece timp până va câştiga curse, dar sunt sigur că este determinat şi că îşi doreşte succesul.", a încheiat Quesnel.
Raikkonene s-a arătat frustrat de numărul mare de greşeli făcute, dar a arătat şi optimism atunci când a fost întrebat dacă îşi poate reveni.
"Am căpătat mult curaj după această cursă, am învăţat foarte multe. De la început până la sfârşit am simţit că învăţam continuu câte ceva şi progresam. Este exact ce mă aşteptam că se va întâmpla atunci când voi avea mai mult timp cu maşina. Sigur că mai am foarte mult de învăţat, este totul foarte diferit de ce era în Formula 1. Dar acum cel puţin am învăţat maşina mai bine.", a declarat Kimi Raikkonen pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close