Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Renault dă în judecată familia Piquet pentru şantaj

Renault dă în judecată familia Piquet pentru şantaj

Renault dă în judecată familia Piquet pentru şantaj
Sursa foto: flavio briatore
11 Sep 2009   •   17:46

Renault a trecut la atac în cazul ce vizează aranjarea rezultatului cursei de Formula 1 din Singapore, anul trecut. Echipa a deschis procedurile legale contra fostului pilot Nelson Piquet Jr şi a tatălui său în dosarul în care aceştia susţin că echipa a conspirat pentru ca brazilianul să facă accident, în mod deliberat în cursa de la Singapore, în 2008.

Renault susţine că triplul campion mondial şi fiul său au încercat "să şantajeze" pentru a forţa menţinerea pilotului în cadrul echipei.

"FIA a anunţat că va organiza o şedinţă extraordinară a ?World Motor Sport Council? pe 21 septembrie. ING Renault F1 Team participă la şedinţă şi va răspunde acuzaţiilor că a conspirat cu Nelson Piquet Jr pentru a provoca un accident la Singapore GP 2008, pentru ca Fernando Alonso să beneficieze de ieşirea safety car pe circuit. ING Renault F1 Team nu a comentat public în timpul investigaţiei iniţiale a FIA. Totuşi, ING Renault F1 Team şi managerul Flavio Briatore doresc să sublinieze că au început procedurile juridice contra Nelson Piquet Jr şi Nelson Piquet Sr în Franţa, privind falsele acute şi o tentativă de şantajare a echipei pentru a-i permite lui Piquet Jr să piloteze până la finele sezonului 2009. Dosarul va fi transmis şi poliţiei britanice?
Echipa susţine că brazilienii au ameninţat să facă publice acuzaţiile lor, când Piquet Jr a fost concediat de Renault.
Fostul campion de GP2, Piquet Jr, a intrat în F1 în 2008 şi a obţinut locul doi în Germania, dar a avut adesea dificultăţi în a se califica şi s-a retras din multe curse.
Rezultatele au fost şi mai rele în 2009, el fiind înlocuit de Romain Grosjean.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close